Честит рожден ден на Георги Мамалев - един от най-големите любимци на българския театър!

Един от най-големите любимци от българската сцена – Георги Анастасов Мамалев се ражда в село Мамарчево през далечната 52-ра година, на 5 август.

Днес актьорът навършва 65 години!

Завършва актьорско майсторство през 77-ма година във ВИТИЗ, в класа на Енчо Халачев.

Още преди това, обаче, прави своя дебют в киното. Цели 4 години, през 73-та, с филма „Като Песен“, където играе ролята на Илийката.

От тогава е участвал в общо 25 филма, като последния от тях е от 2007-ма, казва се Летете с Росинант, комедиен мюзикал, разказващ историята на българска оперна трупа, която пътува из Европа в раздрънкания си автобус.

А ако превъртим лентата назад и отново се върнем през 77-ма година, ще забележим, че завършвайки ВИТИЗ, Мамалев започва да играе и в Народния театър Иван Вазов. В колко точно пиеси е радвал българската аудитория не мога да ви кажа, защото не мога да броя до толкова...

Мамалев е доста известен и с участието си в популярния проект „ Клуб НЛО“, който създава заедно с Павел Поппандов и Велко кънев.

През 2002 г. Мамалев отбеляза юбилея си с моноспектакъла „Разбираш ли ме правилно?“. През 2005 г. води за кратко предаването „Свободно с Мамалев“. През 2008 г. участва в шоуто Dancing stars.

Наскоро Мамалев получи най-високото отличие на Министреството на Културата - „Златен век“-огърлие, като един от най-големите звезди на Народния театър и за 40 годишния юбилей от излизането му на сцена за първи път.

По този светъл повод можем да му пожелаем единствено още 40 години ни радва от сцената, защото сам казва по случая:

„„Да играя на сцената на Народния театър беше детската ми мечта, и сега смело мога да кажа, че тя вече е реалност. Дайте ми още 40 години тук, и ще съм най-щастливият човек, който ще е докоснал съвършенството”

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент