Българска народна песен във филм с Джейсън Стейтъм

Джейсън Стейтъм
Снимка: Getty/Images

Пореден повод за национална гордост имаме. Българска народна песен е била избрана да озвучава последния филм с участието на Джейсън Стейтъм – "Redemption"  или "Колибри", както е преведен у нас.

Песента се казва "Малка Мома" и е дело на на Нели Андреева и Георги Генов.

За връзката между касовия филм и българската песен Нели Андреева разказва за БТА, че от екипа на продукцията сами са проявили интерес към лиричното изпълнение.

Младата певица е решила да създаде песента още преди година, за да насочи слушателите към Бог и вярата. Самата Нели вярва, че всевишния чува молитвите ни. 

"Мислех, че една такава песен, която е искрено изпята, ще докосне много хора. Всъщност май успях", каза Нели Андреева.

Най-голяма популярност "Малка мома си са Богу моли" получава, когато композиторът и диригент Георги Генов се присъединява и песента е записана с вокала на Нели Андреева и хора на Ансамбъл "Филип Кутев".

След като песента е пусната в музикалния канал за видеосподеляне YouTube песента събира за една година над милион гледания от цял свят.

Покрай цялата тази популярност, екип на японската национална телевизия решава да направи филм за Нели Андреева, Георги Генов и тяхната творба. Те пристигат от Токио в София и в последствие представят въздействащата песен в двучасов разказ.

"Японците ми казаха, че това е най-слушаната българска песен в страната им", добави певицата.

Впечатлени от изпълнението, доста гостуващи в България световни музиканти търсят среща с Нели Андреева и мъжа ѝ - композиторът Георги Андреев.

"Масив Атак" се свързаха с нас, когато имаха концерт в страната ни. Оказа се, че няма човек от техния екип, който да не е слушал "Малка мома".

"Ред Хот Чили Пепърс" също се оказаха големи фенове на песента и искаха да се срещнем, когато бяха тук, но така и не успяхме, посочи още Нели Андреева.

Има нещо много емоционално и прочувствено в тази песен.

Автори сме на толкова много други произведения, но въздействие като с "Малка мома" не сме достигали", добави тя

"Когато чухме името на филма - "Колибри", в първия момент решихме, че става въпрос за научно-популярен филм, а той се оказа хитов екшън", коментира изпълнителката и автор на песента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти