Бонка от "Пътят на честта" - свекървата, която никой не иска, но някои жени имат

Сериалът „Пътят на честта“ набира все по-голяма популярност и събира все повече зрители пред малкия екран.

Самата Галя Александрова, актрисата, която влиза в ролята на злата свекърва Бонка, разказва, че този персонаж е променил живота ѝ:

„Хората ме спират по улиците и в автобусите дори, тъй като пътувам често до Стара Загора, за да играя представленията си там. Интересното е, че когато ме видят, някои жени започват да спорят с мен, че такива свекърви като Бонка не съществували. Вероятно самите те са свекърви. Спират ме и по-млади жени, вероятно нечии снахи, които ми казват: „Моята свекърва е същата!“ Любопитното е, че и мъже започнаха да ме заговарят. Вероятно им се иска да имат майка като Бонка“, разказва актрисата Галя Александрова, която се превъплъщава в ролята на злата свекърва Бонка в сериала „Пътят на честта“.

бонка галя александрова
Снимка: NOVA

Актрисата споделя още, че е почерпила вдъхновени за образ от личния си живот.

„За образа на Бонка почерпих вдъхновение от личния си опит – моя и на дъщеря ми, от ролите, които съм изиграла, от българската драматургия, от ежедневните ми наблюдения. Без да познавам хората, обичам да наблюдавам улицата и да събирам впечатления. А когато ми потрябват, да ги извадя от „златното си чекмедже“. Бонка е един събирателен образ на цялата злонамереност и отмъстителност. Самата тя не осъзнава, че е толкова лоша. Още повече, тя държи на семейството и на традициите“, допълва тя.

„Не мога да издам нищо за бъдещото развитие на образа си, защото самата аз научавам какво ще се случи в последния момент. Това е изискването на петимата режисьори на сериала, което специално за мен е едно интересно предизвикателство. Всъщност аз знам какво се случва с Бонка, но само с три епизода напред.“

бонка галя александрова
Снимка: NOVA

За кастинга и преобразяването й за ролята

„През месец юни се явих на кастинг за ролята на Бонка. Десет дни по-късно ми се обадиха, че съм одобрена. Заради филма ми се наложи да променя изцяло цвета на косите си. В живота съм естествено руса, но изкуството изисква жертви и затова се съгласих да я боядисам. Дълго време не можех да се възприема, но приятелите и публиката определено харесват комбинацията от сини очи и черна коса. От друга страна голяма част от дрехите и бижутата в гардероба ми не отиват на тъмната коса и вече не мога да ги нося“, обяснява актрисата.

бонка галя александрова
Снимка: NOVA

За театралната сцена

На 18 октомври почитателите на Галя Александрова могат да я гледат в Театър „Българска Армия“ в постановката „Енергични хора“ и на 21 ноември на сцената на Théatro в постановката „Снаха“.

„Още на премиерата на сериала ми определиха прякора „Джаро с пола“, но в постановката „Енергични хора“ хората ще могат да видят както „Джаро с пола“, така и „Джаро с панталон“, защото и Михаил Билалов играе в нея“, споделя актрисата.

Още много любопитни и забавни истории от живота, за семейството и професионалния път на Галя Александрова, гледайте във видеото на „На кафе“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти