„Ходя на токчета и не крия бръчките си“: Бойка Велкова за чудесата в живота

Една силна и борбена жена, която е изградила респектиращо име на сцената и в актьорската си кариера се гордее с две награди Аскеер и два Икара. Освен ВИТИЗ, тя е завършила и една от най-престижните театрални школи в света – тази на на Лий Страсбърг, възпитала звезди като Мерилин Монро, Ал Пачино, Аджелина Джоли и др.

Актрисата Бойка Велкова застана пред камерата на NOVA и даде откровено интервю пред Деси Банова-Плевнелиева за нейната рубрика „Тук и сега“ в предаването „Събуди се“.

Преди 14 години става част от трупата на Народния театър „Иван Вазов“ и именно там е специалната ѝ среща със зрителите на NOVA. Сцената на театъра и до днес е нейният втори дом.

„Театърът лекува счупените ни души“, категорична е Бойка, която нарича своята професия „археология на душата“.

Тя става актриса, за да изпълни желанието на своята майка. Не крие, че работата в театъра носи много трудности и предизвикателства, но е категорична, че не се предава лесно, до последно не се примирява и прави каквото може.

„Научих се, че времето поставя всичко на мястото му, само че понякога трябва да се чака по-дълго“, разсъждава тя.

Освен че е успешна актриса, през 2017 г. Бойка дебютира в театъра и като режисьор. През този сезон на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ можем да я гледаме в спектаклите „Цветът на дълбоките води“, „Две“, „Пътят на Афродита“, „Големанов“ и „Едни момичета“.

„Ходя на тънки токчета и не крия бръчките си“, споделя още Бойка, която не спира да твори и да пленява с красотата и таланта си.

Съпругът на Бойка е виртуалният музикант Теодосий Спасов, като двамата са заедно повече от 30 години. Тя вярва, че срещата им е едно от най-важните неща в живота ѝ, защото за нея семейството винаги е било на първо място. Синът на Бойка и Теодосий, Теодор, вече е на 29 години.

„Синът ми ме научи на една лекота, да се усмихвам повече, наистина ме научи да обичам живота повече“, разкрива Бойка, която вярва, че хората, които срещаме, винаги са наши учители.

Какво още сподели Бойка за своя професионален път, за тайните на щастливия брак и кое е най-голямото чудо в живота ѝ, вижте във видеото горе.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти