Ако те води любовта, успехът е гарантиран

Ако те води любовта, успехът е гарантиран
Снимка: Личен архив

Хубавите неща в живота се крият в баланса, убедена е младата майка, певица и журналист Мина Пенкова.

Когато я видите за първи път, едно нещо ще ви направи силно впечатление – усмивката. Тя е неизменно на лицето на Мина, дори в трудните моменти. Родена е в Бургас, в разгара на демократичните промени. Не помни много от тогава, но сега, в 21-и век, е убедена, че всеки човек има право да бъде щастлив и трябва да има шанса да избира как да гради живота си. А в нейния се преплитат много неща - музика, журналистика, спорт.

Вече повече от 10 години Мина Пенкова е част от групата „5-те Сезона“, водена от Стефан Диомов. Съставът печели редица награди, сред които и двете най-ценни статуетки от конкурса „Бургас и морето“. Именно натам се е устремила изпълнителката и тази година, точно 12 след като триумфира като най-младия победител в историята на конкурса за изпълнители в музикалното съревнование.

„През 2007-а вярвах в успеха по детски. Тогава не съм си давала сметка за ценността на тази награда. Приемах я като поредното препятствие, което съм преодоляла. Тя ме научи, че нито един успех не е даденост и ми показа, че успехите идват и мечтите се сбъдват, когато правиш нещата с любов“, откровена е чаровната изпълнителка.

Тазгодишното издание на „Бургас и морето“ ще се проведе на 3-и август, а песента, с която Мина ще се представи, се казва „Тръгваш ли?“.

„Зад „Тръгваш ли?“ се крие голяма емоция. Тя е монолог, насочен към хората, които си тръгват от живота ни не защото искаме, а защото трябва. Не става дума само за любимия човек, а за близкте,  приятелите“, разкрива Мина, която е и автор на текста. Музиката е на Цанислав Петков, неин колега от „5-те Сезона“, един от най-младите диригенти в България, а арамжиментът е на Петър Алексиев.

Освен певица, Мина е и журналист.

Среща голямата любов в Българската национална телевизия, където работи като водещ на новините на БНТ 2. Илия е водещ на Сутрешния блок на БНТ 1 и е бивш национален състезател по лека атлетика.

„Безспорно телевизията ни събра“, спомня си Мина. „И пак стигаме до любовта. В случая именно любовта към това, което правиш, в крайна сметка те води до любовта, онази, която се усеща веднага и знаеш, че е точно тази, която си чакал.“

Плод на любовта е малката Ева, която вече е на година и три месеца. Гордата майка не крие, че планове за нейното развитие вече се правят, но изборът ще бъде изцяло неин.

„Мисля, че нашата работа е да й осигурим възможностите да открие това, което я прави щастлива. Но избора ще го направи тя. Ева вече показва музикални наклонности и гласът й се чува доста, но пък още на една година направи и първата си пълна обиколка на стадиона. Но каквото и да прави, винаги търси публика и иска цялото внимание за себе си“, смее се Мина. “Имах много романтична представа за майчинството. Представях си, че когато спра да ходя на работа, ще имам възможността да прочета всички книги, които някога съм искала. Уви, нищо подобно. Ева буквално нахлу във всички аспекти на ежедневието ни и го преобърна. Нямаме особено време за себе си, камо ли за книги. Последно прочетох „Копелето на Истанбул“ на Елиф Шафак, но оттогава мина доста време”, разказва изпълнителката.

ф
Снимка: Личен архив

Тя признава, че ролята и подкрепата на човека до нея са от съществено значение. Въпреки че прекарва много време в телевизията и на стадиона, като треньор на малки таланти в леката атлетика, Илия отделя голяма част от времето си на Мина и Ева.

„Любимо занимание и за трима ни, оказва се, е готвенето. Ева се включва много активно, разнасяйки из апартамента всички продукти, до които се докопа. Готвенето се оказа доста полезно за мен в последната година, защото по време на бременността бях качила над 40 килограма. Открих, че балансът в храната е от изключително значение. Не говоря за диета, а за мярката във всяко едно отношение“, признава Мина.

За влизането й обратно във форма обаче, освен храната, помага и спортът. „Илия се зае активно с моя тренировъчен режим и
благодарение на неговата програма, успях да вляза отново във форма“, откровена е певицата.

ф
Снимка: Личен архив

Далечни планове за бъдещето Мина не прави. Убедена е, че когато си уверен в нещо и го правиш с любов, то няма как да не се случи. Важно е само да обичаш и да бъдеш обичан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти