"Можем да бъдем каквито си поискаме": 8 известни българки чупят 8 женски клишета

По случай 8 март и женския празник предаването на ,,На кафе” по NOVA събра 8 супер талантливи и успешни жени - Карин Околие, Райна Караянева, Силвия Петкова, Жюстин Томс, Елеонора Иванова, Мая Пауновска, Милена Славова и Ромина Тасевска. Те разбиха на пух и прах 8 изтъркани клишета за жените.  

Клише №1: Красивите жени са глупави 

Карин Околие: ,,Аз мисля, че жените са на първо място вътрешно красиви. И когато една жена е наясно със себе си, знае коя е, знае какво харесва, знае какво може, тя излъчва една харизма и една енергия, която няма нищо общо с външните ѝ белези” 

Елеонора Иванова: ,,Мисля, че по-скоро някои хора предпочитат да си мислят, че красивите жени са глупави, защото наистина една красива, интелигентна и осъзната жена е малко плашещо явление” 

Клише №2: Няма истинско приятелство между жени 

Райна Караянева: ,,Аз съм абсолютно доказателство, че има истинско приятелство между жени. Но това се получава единствено и само, когато нивата на тестостерон и в двете жени е по-високо от заложеното по принцип” 

Клише №3: Щом си майка с успешна кариера, значи не обръщаш достатъчно внимание на децата си 

Силвия Петкова: ,,Не мога да си представя, че трябва да избирам между детето си и нещата, които обичам да правя. Аз вярвам, че детето, когато се роди, трябва да стане част от нашия живот, а не ние да му ставаме роби” 

Клише №4: Остаряващите жени не са привлекателни 

Милена Славова: ,,Според мен всяка възраст има своята красота. Стига да имаш вътрешното нагаждане душата да си се примири” 

Жюстин Томс: ,,Всяка възраст има своята красота. Просто клишето, че трябва да си млад, че трябва да си красив и че трябва на всяка цена да изглеждаш по точно определен калъп, е много досадно” 

Клише №5 Ако една жена е облякла секси дрехи, то е защото иска да си легне с някого. 

Ромина Тасевска: ,,Ако една жена иска да си легне с някого, не са и необходими секси дрехи, особено ако е Скорпион” 

Мая Пауновска: ,,Както обичам да казвам, като се направя на котка със сигурност имам различно самочувствие, имам различно излъчване и наистина го правя като комплимент към себе си” 

Карин Околие: ,,Ние сме жени, имаме такава сила и можем да бъдем каквито си поискаме в различните моменти. И не бива да се притесняваме от себе си или от делата си. Разбира се, е важно защо го правиш, но защото и да го правиш, това е тотално твоя работа и можеш да се обличаш както си пожелаеш” 

Клише №6: Щом си вкъщи по майчинство, значи по цял ден си клатиш краката 

Силвия Петкова: ,,Седемте месеца, в които изкарах без да работя, бяха доста напрегнати, бях под ужасен стрес, не знаех какво да правя и не ми беше никак лесно и не съм си клатила нищо.” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justine Toms (@justinetoms)

Жюстин Томс: ,,Майчинството е най-трудната работа на света и ако не я уважаваме като такава, просто рискуваме следващите поколения да не са достойни” 

Клише №7: Ако една жена е с по-възрастен мъж, тя е с него заради парите му 

Милена Славова: ,,Това може да е човекът, който дава всичко за нея. И той ѝ дава щастие по някакъв начин. Тя се е намерила настина щастие. Така че нека да не съдим” 

Клише №8: Жените, които са избрали да не раждат, не са пълноценни 

Ромина Тасевска: ,,По-добре да си искрен със себе си и да си кажеш, че не можеш, отколкото да се раждат деца и после да се хвърлят на баби и дядовци” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karin Okolie (@karinokolie)

Карин Околие: ,,Ако си жена, постоянно раждаш идеи. Ти си творец. Ти продължаваш своето. Не е задължително това да бъде дете. Трябва много да уважаваме избора на хората. И да приемем, че това да си родител не е за всеки. И никога не е било.” 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти