Стотици милиони долари хонорар: 5 от най-добре платените роли в историята

Докато повечето актьори получават поне разумна заплата, тези холивудски знаменитости печелят стотици милиони долари за роля. 

Много професионални актьори не изкарват парите, които биха искали, и са подложени на тормоз от страна на продуцентите. Не може да се каже същото обаче за други суперзвезди, които завинаги затвърдиха имената си на холивудския Олимп, изпълнявайки емблематични филмови роли.  

Ето кои са някои от най-добре платените роли в историята на киното:  

Робърт Дауни Джуниър - Отмъстителите: Война без край (2018) 
Хонорар: 75 милиона долара 

том круз
Снимка: Getty

Робърт Дауни-младши печели 75 милиона долара за емблематичната си роля на Железния човек (Тони Старк) в „Отмъстителите: Война безкрайност“. Общо актьорът получава 450 милиона долара за участието си в ,,Киновселената на Марвел”, което започва с ,,Железният човек” (2008) и завършва с появата му в ,,Отмъстителите: Краят” (2019). Изглежда съвсем логично главният актьор в един от най-успешните франчайзи на всички времена да получи такъв нескромен хонорар, дори и по днешните стандарти.  

Том Круз - Мисията невъзможна: Режим Фантом (2011) 
Хонорар: 75 милиона долара 

том круз
Снимка: Getty

Ролята на Итън Хънт във филма "Мисията невъзможна: Режим Фантом" донася на Том Круз печалба от 75 милиона долара. Размерът на хонорара е обявен предварително на актьора, за да може успешно да възроди франчайза „Мисията невъзможна“ след провалените втора и трета част. Доходът му позволява да заеме първо място в списъка на Forbes за най-влиятелните актьори през 2012 г.   

Киану Рийвс - "Матрицата" (1999) 
Хонорар: 83,3 милиона долара 

актьори
Снимка: Getty

За всички филми, свързани с франчайза на Матрицата, Киану Рийвс печели около 250 милиона долара, т.е. 83,3 милиона долара за всяка част. В същото време актьорът, който е известен и с благотворителната си дейност, дарява голяма част от хонорара си на организации, които помагат на хора с левкемия. Както самият Рийвс казва, още преди да заснеме първата част на Матрицата, той печели достатъчно, за да не се тревожи за финансовото си състояние до края на живота си, така че може да си позволи да харчи хонорарите си за подпомагане на други, по-нуждаещи се хора. 

Уил Смит - Мъже в черно 3 (2012) 
Хонорар: 100 милиона долара 

актьори
Снимка: Getty

Сделката на Уил Смит със създателите на култовия екшън "Мъже в черно 3" включва общо първоначалната заплата и част от приходите. Така Смит става един от най-добре платените актьори в Холивуд. В същото време в пика на кариерата си Уил Смит печели някъде между 20-30 милиона долара на филм. Такъв хонорар не изглежда значителен на фона на заплатата му от 100 милиона долара в Мъже в черно 3.   

Том Круз - Топ Гън: Маверик (2022) 
Хонорар: над 100 милиона долара 

актьори
Снимка: Getty

Том Круз успява да спечели повече от 100 милиона долара благодарение на снимките си в драматичния екшън филм. Той си урежда изгодна сделка, която му позволява да забогатее, отчасти благодарение на огромния успех на филма в глобалния боксофис. И до ден днешен Том Круз остава най-добре платеният актьор на всички времена. С хонорар от над 100 милиона долара, Круз поставя летва за колегите си, която дори той вероятно ще има трудности да надмине скоро. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти