Лени Кравиц идва за концерт в България! Ето и 10 неща, които не знаете за него

И това лято българските меломани ще имаг голям повод за радост. Рок легендата Лени Кравиц ще пристигне в Бургас, където ще изнесе един от концертите от предстоящото си турне "Blue Electric Light Tour" на 6 август на Морска гара.

Той е вечeн, експлозивeн, романтичeн и вдъхновяващ, казват от организаторите на концерта в България за “Blue Electric Light”, 12-ия студиен албум на Лени Кравиц.

Лени Кравиц в страхотна форма пред Men's Health

Кравиц пише и записва албума, в който майсторският му дълбок соул рокендрол е отново налице, в собственото си студио на Бахамите. Като безмилостно творческо динамо – като музикант, автор на песни, продуцент, актьор, автор, дизайнер – той продължава да бъде глобална мощна енергия в музиката, изкуството и културата.

„Blue Electric Light“ е вълнуваща колекция от песни, която надгражда този популярен имидж и е още едно допълнение към образа на човека, чиято музика, както и неговата емблематична естетика, продължават да вдъхновяват милиони по света. 

В албума талантите на Кравиц като автор, продуцент и мултиинструменталист продължават ярко да се показват, тъй като той пише и изсвирва повечето инструменти сам, с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. В крайна сметка, Лени създава 12 песни, които капсулират наследството му на пионер, който пресича музикалните жанрове, но и същевременно стои стабилно в пулса на 21-ви век и отвъд него.

Предстоящият концерт на Лени в България ни вдъхнови да ви представим 10 изненадващи факта за личността му. Вижте в галерията ни какво не всеки знае за него:

10 изненадващи факта за рок легендата Лени Кравиц

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти