10 години любов като от приказките: Кейт и Уилям празнуват годишнина от сватбата

Семейството на херцога и херцогинята на Кеймбридж изглежда точно като в приказките: бляскава сватба, три деца, щастлив семеен живот в истински замък, любов и хармония в отношенията им. 

Ако си мислите, че Уилям и Кейт са женени от векове и са двойка дори от още по-отадвна - да, прави сте. И още нещо - двамата са си дали клетва да се венчаят един за друг много преди нещата да станат сериозни и да се сгодят!

Кралски биограф разказва кога принц Уилям решил, че Кейт Мидълтън е жената за него >>>

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

Кейт Мидълтън и принц Уилям празнуват годишнината от сватбата си на 29 април. Даже и да сте запознати с фактите около великолепната сватбена рокля на Кейт, спонтанните младоженски целувки на балкона и сърдечните сватбени обети между двамата, вероятно има и още някои любопитни неща, които не знаете за техния голям сватбен ден.

Денят на тяхната сватба е обявен за национален празник (само за 2011-та година) за всички британски територии, включително Бермудските острови, Фолкледнските о-ви и островите Търкс и Кайкос.

Кейт се гримира сама за сватбата, като преди това ходи на уроци при известния гримьор Арабела Престън.

Бюджетът за сватбата е огромен. Общите разходи за събитието са оценени на 34 милиона долара. Само украсата от цветя струва 800 000 долара. Двете сватбени торти струват 80 000 долара общо, а за сватбената рокля на Кейт са похарчени 434 000 долара.

Кейт, Уилям и трите им деца на червения килим

Кейт прави сладка заигравка с принц Уилям, като включва в сватбения си букет специално цвете, чието име е „Сладък Уилям“. Освен него в букета има зюмбюл, момина сълза и бръшлян.

Алеята в залата на сватбената церемония е декорирана със специално селектирани дръвчета – английски кленове. След сватбата те са засадени в двора на ваканционния дом на принц Чарлз в Уелс.

5 доказателства, че Кейт Мидълтън и принц Уилям са сродни души >>>

Кейт според традицията носи на сватбата си нещо старо, нещо ново, нещо взето назаем и нещо синьо. "Старото" са някои от дантелите на роклята ѝ. "Новото" са обеците ѝ, сватбен подарък от родителите ѝ. "Взетото назаем" е тиарата, взета от кралица Елизабет II за сватбената церемония. "Синьото" е малка светлосиня лента, зашита във вътрешността на роклята ѝ.

Британската певица Ели Голдинг пее на тяхната сватба. Изпълнява свой кавър на песента на Елтън Джон "Your Song" за първия младоженски танц на Кейт и Уилям.

Правилата на Уилям и Кейт за правилно възпитание на деца - съветите за щастливо семейство от кралската двойка >>>

Над 2 милиарда души по цял свят са гледали сватбата на живо по телевизията.

Първата си брачна нощ младоженците прекарват в Бъкингамския дворец, като преди това са празнували на специално парти с подбрани гости до 3 часа сутринта. На следващата нощ Кейт и Уилям заминават на меден месец на частен остров на Сейшелите.

И така до днес - щастливо женени, 3 деца и 10 години по-късно, Уил и Кейт все още изживяват своята приказка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти