Защо не струваш или как най-хубавото нещо, което ми се случи, бе да се разделим?

g
Снимка: Thinkstock

Преди време в една статия написах, че "Смелите са винаги гордо хванати за ръка пред обществото". Но това беше преди време. Написах също и, че всичко се прави в името на точно една определена личност, на твоя човек. Но и това беше преди време.

И да, боли, когато си спомниш думи, в които ясно се е виждало, че не значиш нищо за този човек, а ти си ги пренебрегвала заради вярата си. По-лошото обаче е да загубиш времето си с такъв човек. Казват обаче, всичко било урок... за добро. 

И тъй като тези дни вече официално съм необвързана реших и аз да кажа нещо по темата за смелите, за жертвите и за живота. Първо, не се омъжвайте за човек, когото от самото начало считате за неподходящ. Не мислете, че с времето различията ще отшумят - всичко, абсолютно всичко - характер, разбирания за живота, отношение към хората, финанси, всичко си остава същото и носи проблеми. Изчакайте подходящия - той рано или късно ще се появи. 

Второ, не се наемайте с дълговете, прищявките, начина на живот на семейството на избраника ви. Това не само не е редно, но и ще влоши отношенията ви драстично. Както казват французите "Всяка коза за свой крак". Слабостта на мъжа била тя полова, финансова, или прочие, спрямо жената, винаги е източник на лоши емоции.

Аз от своя страна съм простила на хора, които могат толкова. Не мога да остана обаче с такива хора. Те, вече с ръка на сърцето, мога да кажа избраха погрешния човек. Благодаря искрено на всички наши общи приятели, че ме приеха в живота си и че направиха място за мен в него. Знам, че винаги ще сме приятели и знам, че няма да чуя лоша дума за себе си. 

Що се отнася до мен, аз си гледам почивката в поредния петзвезден хотел, който мога да си позволя сама... и знайте момичета, нищо не е по-добро от това.

На моя първи съпруг пожелавам всичко най-добро и дано се срещнем след време и всеки да е получил от живота, това, което искаше. Защото приятели няма да останем, нереално е двамата души, които са споделяли всичко в продължение на седем години да останат приятели.

Знам и че той ще търси път назад и затова сега му го казвам "Аз изгорих всички мостове и за мен път назад няма". Ако си ме опознал поне малко го знаеш. Лош Близнак съм и режа смело! Сети се за тези думи, когато правиш забележки на следващата си жена - къде оставя дистанционното, защо реже салатата на дъска, а не я сервира грижливо с чинийка за костилките на маслините, както правеше мама.

g
Снимка: Thinkstock

Сигурна съм, че ще се сетиш, защото ти не разбра, че всички сме просто хора, а не перфектни създания, които "представи си ядат и пълнеят", пък и гледай ти на всичко отгоре се снимат и за списания... И се запитай струва ли си? И аз толкова ли съм най? Това ще ти даде фокуса, който отчаяно ти липсва в живота. 

Както казва един мой голям приятел - "когато невестата си отиде не знаем за кого е късмет...". Та и тук е така.

От мен весело лято на всички! Дерзайте и никога, ама никога не се съмнявайте в плановете на съдбата за вас. Повярвайте ми, ще откриете много повече сами, ще си вземете живота обратно и ще си изградите още по-хубав, когато вече сте си научили уроците!

Автор: Силви Стаменова 

g
Снимка: Thinkstock

Прочетете още:

Сбогом, глупави мечти!

Ах, морето…

Притча за истинските неща в живота

На море по женски? Не, благодаря

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти