За силата на доброто и любовта

За силата на доброто и любовта
Снимка: netinfo

В любовта човек трябва повече да дава, отколкото да получава. Не е нужно непременно дори да получим в отговор любов от другия човек, тъй като никой не може да заповядва на чувствата си. Достатъчно е да получим уважение и разбиране. Самото чувство на любовта ни дава крила и ние сме готови да полетим. Светът сякаш се променя и става по-добър. Дори когато ни засягат по някакъв начин не е нужно веднага да реагираме остро.

Човек трябва да бъде търпелив и да опита да разговаря с другия човек със силата на любовта. Винаги съм знаела, че любовта е най-голямата сила, която може да отвори всички врати пред човека. Поднесете на някого нещо с любов и ще се убедите, че рано или късно той ще отчете това като ваше предимство и като ваша победа. И ще ви се възхищава. Омразата не следва да ни ръководи в нашите действия, макар и да сме обидени жестоко. Тя на първо място руши самия човек, който я изпитва. Когато сме заслепени от това чувство, действаме прибързано и понякога обвиняваме хора, които нямат вина.

Нашето съзнание е склонно да преувеличава някои факти и така ние се оказваме въвлечени в един сценарий, който сами сме написали, но който обаче понякога няма нищо общо с действителността. Ако сме достатъчно искрени пред себе си, ще се окаже дори, че самите ние сме предизвикали негативното отношение към нас.

Искрено възхищение предизвика у мен един мой познат, който беше обиден и предизвикан публично от друг човек, но вместо да отговори на нападките, той му каза: „Приятел, защо искаш да си развалим отношенията и да не си говорим повече? Не мисля, че с нещо съм те засегнал, но ако е така, е неволно и ти можеше да ми го кажеш спокойно и щяхме да се разберем“.

Наистина другият не можа веднага да се овладее и продължи да се дължи остро, но спокойния тон и умелия разговор от страна на моя познат започнаха постепенно да поохлаждат страстите му и не след дълго ги видях да говорят вече съвсем спокойно на прозореца в коридора на едно учреждение, където всъщност се беше разиграла тази сцена.

А можеше всичко това да протече по друг начин и да се стигне дори до саморазправа. Винаги си спомням този случай като един пример в моя живот - на злото не трябва да отвръщаме със зло, защото така само го подхранваме и последиците биха се оказали не дотам добри, а понякога дори и ужасни. Няма по-голяма победа от това да си победил самия себе си и да си израснал до такава степен, че да можеш да потушиш един конфликт със силата на доброто още преди да се е разразил до степен, че да не може да бъде овладян…

Автор: Живка Юрукова

Очакваме и вашите авторски текстове  на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти