За новите стари решения

Нова година парти
Снимка: iStock

Да отслабна поне още пет килограма

Да обиколя Европа

Да намеря правилния човек

В първите дни на Новата година у повечето от нас се създава усещане за едно ново, тепърва зараждащо се начало. И докато постепенно ни обзема, това усещане ни кара да изпитаме желанието да отгърнем нова страница, да поставим нов старт, едва ли не да преобърнем живота си на 180◦. И така, преди да сме се усетили, грабваме листа и химикала и започваме да изброяваме всички цели, които си поставяме за годината.

Нова година парти
Снимка: iStock

Винаги съм си мислела, че има някаква магия в изписването на тези новогодишни решения, които вземаме за живота си. Знам ли, сякаш вярваме, че изписвайки ги, ние изпращаме послание на Вселената. Заявяваме твърдо намеренията си и като че ли наполовина ги постигаме. И да, това обикновено са цели като гореизброените – отнасящи се до външността ни, личния ни живот, кариерата… С две думи – това заприличва на рецепта за щастие. Какво да направим, за да бъдем щастливи през Новата година. Просто вземаме няколко решения и – voilà!

На теория всичко това звучи много хубаво… А и повечето ни познати също го правят. Не само те - постоянно се натъкваме на статии и писания, съветващи ни как да отбележим настъпването на Новата година, вземайки няколко съдбоносни решения за себе си. Проблемът е, че въпреки целия този напредък в науката и технологиите, все още никой не е измислил универсалната рецепта за щастие. И, уви, плановете невинаги работят…

Не че има нещо лошо в правенето на планове. Но когато вземаме своите важни новогодишни решения, ние като че ли отново пренасяме част от миналото в бъдещето. Защото, разбирате ли, тази година трябва да бъдем по-слаби и красиви от миналата и да посетим местата, които не успяхме през миналата и т.н.

Но Новата година е нова затова, че ни поставя пред нови предизвикателства, предлага ни нови възможности, среща ни с нови хора… И колкото и добре да сме си научили уроците от старата, те може би невинаги ще ни свършат работа през новата година.

Затова по-добре да решим какво точно искаме да направим през тази година. Цели, към които наистина се стремим и които наистина имаме волята да постигнем. Защото, нека бъдем честни, дори самите ние не вярвахме в изпълняването на някои от новогодишните си решения… Просто беше редно да ги включим. Някакси звучеше правилно… Лошото е, че когато не ги изпълним, се чувстваме малко или много виновни. Неуспели. Нерешителни дори.

Нова година парти
Снимка: iStock

А и, знаете ли, невинаги се нуждаем от планове. Има моменти, в които е по-добре да решим на мига, да послушаме вътрешния си глас. Понякога мечтите се сбъдват, но те невинаги се оказват това, което сме очаквали. И тогава боли… Затова нека не се ядосваме на съдбата, че не сме получили нещо, и да се замислим за секунда дали наистина сме го искали и, по-важното, дали сме били готови за него.

Последен съвет – ако все започнете да правите списък със своите новогодишни решения, помислете какво е наистина важно за вас и какво би ви направило истински щастливи.

И дано новата година е още по-добра и успешна за всички нас!

Автор: М. Маринска

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти