За любовта от пръв поглед и има ли идеален мъж

За любовта от пръв поглед и има ли идеален мъж
Снимка: Thinkstock

Често съм чела и слушала за двойки, които са се влюбили от пръв поглед. Толкова много се привлекли и увлекли, че край, това било любовта на живота им. Възможно е, не отричам.

Светът е пълен с интересни истории и още по-интересни хора. И на мен ми се е случвало да се увлека по някого от пръв поглед. Но това не е любов, а химична реакция. Знаете как става – сърцето ти започва да бие по-силно, усещаш прилив на топлина, мислите ти се объркват. Но се чувстваш някак по-красива, по-значима и сигурна в себе си. Сякаш си центърът на света – ти и човекът до теб.

Ключовата дума е увлечение обаче. И с риск всички романтици да ме критикуват, ще продължа натам.

От пръв поглед решавам дали човека отсреща ме привлича. От пръв поглед преценявам дали бих искала да го видя отново. Но не мога да реша от пръв поглед, че това е човекът на мечтите ми, моята половинка – човекът, с когото бих остаряла, за когото бих направила куп компромиси и бих обичала безрезервно.

За това са ми нужни няколко погледа и трезва мисъл. Макар че понякога импулсивните и емоционални решения са много приятни. Всяка жена си има такива импулси, за които си спомня с усмивка. Импулси, които са ни карали да летим в небесата и да усещаме онова приятно гъделичкане от новата тръпка. Това са белезите на безгрижната младост и свобода.

И въпреки всичко, което казах до сега, искам да заявя най-откровено, че любовта от пръв поглед съществува.

Има я! И аз съм доказателство за това, защото я изпитах. Аз се влюбих в идеалния мъж в мига, в който го видях за първи път. Сега ще си кажете пък, че идеалният мъж не съществува, че сте го търсили и търсили, но така и не сте го открили. И ще сте напълно прави.

Една жена открива идеалния мъж чак в момента, в който го роди. Та така и аз се срещнах с моя идеален мъж и се влюбих в него от пръв поглед, веднага щом видях големите му ревящи очи. Ето на това му казвам аз любов от пръв поглед.

Да почувстваш толкова дълбоки емоции, толкова вълнение и топлина. И тези чувства със сигурност няма да отшумят, няма да избледнеят, както няма да избледнее и спомена от първата ни среща. И сега, когато го погледна, виждам целия си свят в него.

Виждам обещание, че ако дам всичко от себе си, както и ще направя, той ще ме накара да се гордея безкрайно много. Това е истинската любов, онази непринудената, безкомпромисната и безграничната. И както се оказа, любовта от пръв поглед, е най-силна.

Сега вече мога да кажа с ръка на сърцето, че съм готова да направя всичко за един мъж.

Автор: Полина Иванова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти