За книгата и детето

За книгата и детето
Снимка: Thinkstock

Не бих искала да започвам текста с изречения като "В днешното забързано време отделяме съвсем малка част на книгите" или "Във времето на бързо развиващите се технологии, книгата остава много на заден план", или "Онлайн формите изместват книжното тяло".

Да, така е – отделяме малка част от личното си време, за да го посветим на книгата и четенето... Не защото времето, в което живеем е забързано, а защото имаме други приоритети.

Апропо, времето не може да е забързано или забавено, или друго – то винаги е едно и също, само че ние задаваме изтощаващото темпо на ежедневието си.

Да, така е – технологиите се развиват със скорост, която едва можем да поемем. Но за да се развиват тези технологии, определено са им необходими четящи хора. Всички останали не четат, докато използват крайните продукти от технологиите.

Да, така е – онлайн формите изместват книжното тяло, но само него, не и съдържанието. В този ред на мисли, предлагам Книгата да подаде ръка на съвременните начини за комуникация с четящия човек.

Аз съм привърженик на "старата школа" и израза "За да напишеш една смислена страница, трябва да си прочел хиляди страници".

Затова призовавам: ЧЕТЕТЕ!

За да можем заедно да формираме по-интелигентното си, емоционално, израстващо, позитивно и по-добро бъдеще – нашите деца!

Автор: Магдалена Ковачева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти