За десетте минути

"Идвам след 10 минутки да те взема!"
Снимка: Thinkstock

Да. На всички ни е пределно ясно, че закъснението е вградена функция на жените. Но нека поговорим за онези мъжки 10 минутки, които понякога изкарват от равновесие дори и нашето търпение.

Тази тема ми хрумна, когато вчера отново телефонът ми звънна и инициаторът на срещата каза "Идвам след 10 минутки да те взема!".

9:55. Чудесно, 10 минутки никога не са излишни. Вечната проверка на дамската чанта, дали всичко е на мястото си. А ключовете?! Поглед в огледалото. 10:00. Още 5 минутки. Докато се усетя и стрелката на часовника вече беше наклонила везните, но съвсем не в негова полза – 10:13. Добре де, нали бяха 10 минути! (Разбира се, не отчитаме отделеното от мен време преди това за "сутрешното кипрене".

И след 45 минути кипрене, повярвайте ми, за 10 минутки закъснение ще го убия! 15 минути съм си оправяла косата, а ми се пие кафе и от липсата му се озлобявам.)  Към 10:20 (и една, две, три минутки) успешно тръгнахме.

Ееех, мъже, наясно сме, че когато обявите тези 10 минутки, сте още в леглото. Но пък и вие сте доста изобретателни, когато трябва да обясните и за Онези екстра десет или петнадесет минутки към добавеното време.

Сигурна съм, че рядко си сушите косата със сешоар, пък и не мога да повярвам, че всеки път не знаете къде са ключовете от колата. А колко пъти набедихте вече домашния любимец, без да е виновен? И отказвам да повярвам, че рибката ви е спънала на вратата!

И после като се появите за среща необръснати, как да повярваме, че преди 10 минутки не сте били – о да, точно в леглото. (Е, добре... може би 15). Да се сещате някога сутрин, колкото и рано да е, "милата" да е излизала рошава, раздърпана или без спирала или червило? :)

Любими ни мъже, имате пълното право да ни се сърдите, когато закъсняваме, НО... не подценявайте факта, че помним като слонове, когато и вие го направите.

Целувки!

Автор: Теодора Василева
Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти