За да усетиш истинската любов трябва да бъдеш истински

За да усетиш истинската любов трябва да бъдеш истински
Снимка: Weheartit

Има една интересна възраст в живота на жената – периодът между 20 и 25 години. Периодът, в който уж си все още младо и безгрижно момиче, но същевременно започваш да се превръщаш в жена. Усещаш как успоредно с годините, безгрижието намалява и започват отговорностите на ‘големите”, усещаш как уж отричайки го пред себе си , започваш да се замисляш – за брак, за деца, за къща и останалите благини покрай тези изживявания.

За мен този период беше труден. Беше труден, защото инстинктивно не исках да го пускам. Не исках да ми отнемат безгрижието и свободата, като много други, исках да си остана силна и сама. Но това е до време, а след едно определено време часовникът започва да трака застрашително бързо.

В момента, както и винаги в живота си, съм била романтичка. Непоправима, голяма романтичка. По природа много обичам да наблюдавам хората. Обичам да гледам как реагират в дадени ситуации, обичам да ги слушам дори и за дребни неща, за да разбирам как разсъждават.

В днешно време любовта е лукс, лукс, който малцина от нас имат щастието да срещнат. Интернет е залят от статии, въпроси, коментари и вицове как любовта е трудна за откриване, как тя не съществува, как се е превърнала само в материални интереси.

Никой никъде обаче не си задава въпроса – а ние в какво сме се превърнали ? Ние сме информирани, ужасно информирани за всичко, искаме да сме подготвени за всичко и имаме готов план за всяко нещо. А за любовта планове няма, няма очаквания. Идва и те връхлита като ураган.

Много хора се плашат от това, защото неинформираността, липсата на план или отклонението от съставения план и незадоволените очаквания карат хората да се страхуват и да се колебаят. Защото никой не обича да бъде уязвим, никой не обича да признава, че е сгрешил или нищо не се е стекло според очакванията.

А за да усетиш истинската любов трябва да бъдеш истински – трябва да позволиш на тази любов да те види в най-лошата ти светлина, с всичките ти недостатътци. Младите искат да бъдат силни и да водят, искат да използват евтините извинения, когато за пореден път не се е случило с поредния патрньор.

И извинението е, че любов няма. Напротив, любов има – тя е слабостта и недостатъците , тя е искренноста , съкровените тайни , милите жестове и безбройните компромиси. Любовта не е това, което дават по филмите, любовта е реалността в живота, точно като работата – понякога трябва да работиш повече, да оставаш до късно, да помогнеш на колега, да понесеш отговорността от грешките си пред началника. Връзката между двама души е абсолютно същото преживяване.

Любовта може да бъде срещната на всяка възраст. Любовта има способността да се вмъква неочаквано между двама души. Любовта иска жертви, иска време, внимание, иска компромиси. Тя е като дете, а както знаем младите родители винаги изпитват притеснение дали ще се справят.

Е, ще се справят, само ако са заедно и научат и възпитат детето на искреност, честност и признание на грешките. Това е пътят към истинската любов – способността да бъдеш себе си, способността да се разкриеш и дори да се оставиш да бъдеш променен, защото както знаем, родителите постоянно се учат да бъдат родители.

Любовта винаги побеждава и изгражда успели личности, защото успелите личности имат поне един провал зад гърба си и много опити до постигането на успеха. Бъдете смели и отворете сърцата за недостатъците си, защото докато сте млади, характерът ви търпи промени, търпи и това да възпитате в себе си вярата в любовта, която след време ще предадете и на децата си.

Автор: Велина Петрова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти