Времето и настроението

Времето и настроението
Снимка: Thinkstock

Задавали ли сте си въпроса "Защо като малки сме рисували слънцето с усмивка или пък облаците тъжни?" Това едва ли е било случайно.

Точно така, дори когато сме били малки, сме достигнали до извода, неосъзнаващи, че метеорологичното време "върви ръка за ръка" с настроението.

Метеорологичното време е съвкупност от природни явления. Него няма как да контролираме, въпреки че в последните години ние, жителите на тази планета, оказваме влияние върху него. Времето е един от факторите, който определя настроението.

Обръщали ли сте внимание как се чувствате или какво настроение имате, когато е облачно или грее слънце? Ако не сте, време е да го направите. Трябва да обръщаме внимание и на факторите. Но не и да им повлияваме по някакъв начин, тъй като после това ще се отрази върху нас. Нека ценим и пазим това, което ни е предоставено, защото после ще съжаляваме. А връщане назад няма.

А ако можеше настроението ни да определя времето? Само си представете това ще е нещо невероятно! Когато си щастлив и ти се доходи на плаж, облачното време да бъде заменено от слънчево.

Нима ще се оставиш времето да те контролира? Просто му покажи "кой е шефът".

Излез и отвърни на облачното и мрачно време с усмивка. Видя ли? Няма нищо сложно в това. Просто не позволявай на метеорологичното време да проваля плановете или настроението ти.

Можем ли да използваме времето като лечител? Разбира се, нали именно то повлиява на настроението ни. За да може да подейства, е нужно спокойствие, освобождаване от напрежението и отваряне на сетивата.

Настроението е емоционално състояние. То има позитивна и негативна валентност. Има толкова много неща, които му оказват влияние. Метеорологичното време е едно от тези много. Колкото и да е "потънал" в размисли човек, не може да не забележи какво е времето. Настроението се разпространява. А настроението оказва влияние върху поведението.

Времето е един от основните фактори, който повлиява на настроението, но това не означава, че ще бъде основателна причина всеки път за лошото ти настроение.

Не трябва да бъдем повърхностни. Трябва да обръщаме внимание и на малките, и незначителни неща. Никога не се знае какво се крие зад външността. Човекът е толкова сложно устроен, а винаги се опитва да опрости нещата. По този "уж" по-лесен начин, губиш човешкото в себе си.

Автор: Магдалена Станчева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти