Време е да се завърна...

Време е да се завърна...
Снимка: Thinkstock

Време ми е да се завърна – дали по пантофи в тиха нощ или с гръм и трясък в светъл ден, предстои ми да реша. Но какво ли, защо да не е с гръм и трясък!? Типично в мой стил!

Тихото вече не върши работа. Всички са глухи и слепи. Чува се само трясъкът, и дълго след това ехото остава да кънти. 

Нямаше ме за малко, трябваше да ревизирам – хора, случки и места. Много вървях – най-вече в мисли, спомени и възприятия. Показвах се и скривах се, плачех тихо и крещях без глас. Търсех Бога в мен и хората, не спирах да се лутам, гневях се и прощавах.

Снимка: Weheartit

Близо бях и пак се отдалечавах, тръгвах пак  на дълъг път към себе си, опитвайки се другите да разбера. Казах си – различни сме, не сме едно! Но грешката бе поправена – с пот и със сълзи. Едно сме и все страдаме – защото един друг се нараняваме. Правилото трудно схващаме, за гушите се хващаме и в битката изгубваме се. Един друг и себе си.

Едно сме и боли те, защото на мене си посегнал. Разгневих ти се – и продължи да ме боли. Всичко вече отдавна е казано, нищо не се е променило. Само дето ние не разбираме и от остра болка се превиваме. Гърбът на се е превил от носене на наши и чужди товари, които без да смъкваме, нови продължаваме да трупаме. Боли и с болката вървим. Толкова сме свикнали със нея, че само ако за миг поспре, си казваме – не се чувствам много добре.

Снимка: Thinkstock

А всъщност къде беше истината. В това да кажа: „Бъди благословен!“ и „Желая ти щастие!“ В усмивката и любимата песен, във вкусната салата и в капката дъжд, в очите на дете и в лудия смях. Ей така, защото искам да празнувам! Денят, минутата, секундата, слънцето, водата, пеперудата, детето, мъжа.. Живота!

Ще танцувам и пея, в битки няма да живея. Аз не съм боксова круша или кошче, а съм едно сладко бонбонче – малко люто, но толкова вкусно. Ако си върл – ще съм ти люта, но ако си благ – съм много сладка. Както към мене пристъпиш, тъй да ти бъде!

И затова ще танцувам. С цяло гърло ще пея. Ще бъда добра и ще се карам, ще крещя, ще плача. Ще съм дете, майка, приятел, любима, страшна, мила, добра, пленителна, красива, с размазан грим, принцеса и пепеляшка. Такава, каквато съм!

Аааа, щях да забравя: на който не му харесва – прав му път и желая му щастие!

Автор: Бонка Царева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

приложение апп
Снимка: Edna.bg

приложение апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти