Виждайте възможности, а не ограничения

Виждайте възможности, а не ограничения
Снимка: Thinkstock

Умните хора не виждат ограничения. Те виждат възможности. 

Бъдете от хората, които разбират това и покажете на трудностите, че можете без тях, като ги загърбите и преодолеете. Силата и превъзмогването се изразява в действия!

Съсредоточавайте се върху това, което искате да присъства в живота ви.

И да се излее отгоре ви прашец от любов и изобилие, вглъбени ли сте в собствените си негативни мисли, самите вие подминавате тези дарове на благополучието, което се изразява в непредприемане на действия - да се отворите, за да получите и да извървите пътя за постигане на желаната промяна.

Началото на промяната не започва с оплакване от сегашното положение, а с поемане на отговорност за събитията в живота ви. А лошите мисли и чувства не ги потискайте - чуйте ги, приемете ги, благословете ги с любов и ги освободете... 

Другото е бомба със закъснител и понякога някоя наглед малка случка от ежедневието ги и активира и те се явяват отново и отново, за да ви напомнят, че имате да "работите" точно с тях.

Отработете ги тези ваши емоции, пуснете ги на свобода и си научете уроците. Това е важна крачка, която би било добре да направите и извървите за постигане на хармония със себе си и всички други. 

Заявете намерението си за живот, изпълнен с чудеса и предприемете постъпки за постигането му. Сега ще кажете - искаме рецепта! И да ви дам вълшебните стъпки, не ги ли извървите вие... резултати няма да има!

Оставете приказките и се заемете със вътрешна работа за промяна на ограничените модели на мислене, освобождаване от чувство на вина, гняв, тъга, от потребността да контролирате, осъждате и критикувате.

Простете на себе си и на други, ако има за какво! Как става това? Работа със себе си, работа със себе си и пак работа със себе си, постоянство, упоритост и увереност в жизнените процеси.  

Животът е живот и е прекрасен такъв, какъвто е! Живейте го този живот! А как, ще попитате? Като бъдете будни и осъзнати хора. Познавайте себе си, наблюдавайте се какво мислите, говорите и правите.

Защото не контролирате ли собствените си емоции, преживявания и действия, кой го прави вместо вас? И защо оставяте това в чужди ръце? И спрете да мислите вместо другите и да се мъчите да си обясните техните чувства и постъпки.

Заемете се с познанието на собствените мисли и преживявания, като например: защо за мен е важно да се докажа пред приятелите, родителите, колегите или защо държа да знам дали ме харесва Иван или Мария? и т.н. и т.н.

Това значи "Да погледнем в себе си" - във всеки един момент да знаете и осъзнавате мислите, емоциите и да може да си обясните собствените думи и постъпки, а не тези на другите хора. Вие имате работа със себе си, а те с тях...

Правете разлика между собственото познаване и осъзнаване и нуждата от контрол върху другите, потребността да режисирате събития и да правите сценарии за околните.

Отказвате ли да проумеете, че несполуките и трудностите са следствие от това, което сте мислили, говорили и правили, то тогава и отговорността за успехите си прехвърлете на друг.

Но няма да го направите, нали? Познавате такива хора, които за недобрите неща в живота си обвиняват някого, а за хубавите приемат, че само те имат заслуга и знаете колко "дребно" е това мислене или по-точно неосъзнато. Изберете за себе си живот на буден човек!

Всеки ден избирайте за вас спокойствието пред раздразнението и гнева.

Всеки ден избирайте да виждате другите като приятели, вместо като нападатели.

Всеки ден избирайте да се освобождавате от потребността да контролирате, критикувате и обвинявате. Тази нагласа носи само положителни преживявания и всеки избрал това за себе си, може да каже, че живее осъзнато.

Автор: Калина Митева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти