Вижда ли ме някой?

Вижда ли ме някой?
Снимка: Thinkstock

Чувствам се като дете, което изпитва страшна нужда от любов – голяма и веднага.

Искам да ме обичат много, да ме обичат силно и най-вече – безрезервно. Не искам да ме обичат с условие че съм добра майка, или добра съпруга, или само ако съм мила и добра.

Искам да ме обичат, защото просто много ме обичат. Защото за някой съм всичко – без определения, просто съм много и всичко и без мен е просто нищо.

Не усещам напоследък такава любов. Нищо ли съм? Или идвам в повече. И какво ме определя? А вижда ли ме някой? Изпитвам нужда да се родя отново и да ме носят на ръце като бебе. И да ме обичат много. И да споделят болките ми и да се вслушват в мен, докато разберат какво ми има..

Но не съм бебе, а възрастен със задължения и ангажименти, който не се чувства обичан. Единствено виновен за всичко. И неразбран.

Никой не намери за необходима да ме опознае. Майка ми не ме познава, мъжът ми не ме познава, децата ми още по-малко. Никой не пожела, не намери време и желание да влезе в душата и сърцето ми – там навътре, където се влиза сама с голяма любов и желание. Никой не ме обича толкова много. Аз за хората около мен, дори и най-близките ми съм само обвивката – това, което виждат, когато го изкарвам навън. Нищо повече.

А аз съм много повече и много. Или поне бях доскоро. Бях силна, състрадателна, обичах всичко около себе си и му се радвах, радвах се дори на неща, които другите не забелязваха. Мислех и се притеснявах за всички и всичко и правех всичко възможно до водя и побеждавам в чужди битки, които приемах за свои. И защото участвах в много битки, много рани и получих – все тежки...

И сега кървя и се влача, и се опитвам да се изправя. Но в момента, в който успея да подам глава след дълги и неимоверни усилия – пак бивам съсичана. И се уморявам да превързвам рани, за да мога да бъда наново ранена. И търся смисъл, и търся причина, защо не и поука. Любов искам, и то голяма. Да ме обичат просто ей така, защото така.

Влачейки се пак по земята в опит да вдигна глава, мисъл минава пак ей така – а не трябва ли ти себе си да обичаш безкрайно и най-много в света

Защото си най-важна за себе си, защото цял живот ще живееш със себе си и себе си ти трябва на пиедестал да сложиш, за да покажеш на някой, че и той може да го направи. Не искай от другите нещо, което сам ти на себе си не можеш да дадеш. А как да си дам любов, като в мен нищо не остана, всичко раздадох и за себе си не оставих и трохичка...

Затова сега аз имам нужда някой да ми даде, за да започна и аз сее си да обичам. Затова имам нужда от време за себе си – защото в това време аз намирам време и сили и да се обичам. Как да се обичам, ако нямам време. Човек има нужда от време да обича и себе си.

Защото как иначе ще обича друг?

Любовта към другите и от другите започва от любовта към себе си.

Автор: Бонка Царева

Прочетете още от рубриката Из Edna@:

Не, честно, не искаш жена като мен...

Жена: начин на употреба

Остави го да ти покаже как се прави левият завой на борда...

Договор за настъпило мълчание

Беше спрял да прави любов с нея

Любов, ти си една голяма глупачка

Да бъдеш бременна или твоята нова професия

Мъжете били от Марс. А жените?

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти