Вече не отлагам

Вече не отлагам
Снимка: Thinkstock

Скоро ще навърша 29 и нямам време да отлагам. Доста време от живота ми мина с мисълта „още съм млада, има време”. Оказва се, че изведнъж времето започва да върви бясно. Не знам дали помъдрявам, но вече започнах да ценя времето си и започнах да се уча да не го пропилявам. Как се уча ли? Вслушвам се все повече в себе си и собствените си пориви.

Може би вече се изморих да се съобразявам с мнението на другите, може би вече ми писна да потискам вътрешния си глас.

Много пъти в живота си отказвах да действам, поради страх от провал или загуба.

Много пъти се чудех защо уроците, които имаме да учим, ги получаваме по време на трудности.

Отговор получих съвсем случайно по време на един обяд с моя позната.

Човек учи житейските или кармичните си уроци чрез негативен опит, защото в много по-голяма степен ние обръщаме внимание на лошите неща в живота ни.

Когато ни се случи нещо хубаво, ние го приемаме за присъщо за нас и като даденост, нещо, което заслужаваме и за което даже пропускаме да благодарим.

Когато срещнем някоя трудност обаче, ние фокусираме вниманието си, както в галерия наредена с картини, ако има едно празно място в редиците, нашия поглед застива учуден върху празното място.

Друг път се чудех дали пък това не беше една илюзия, с която си обяснявахме трудните периоди от живота, убеждавайки себе си как това ни е направило по-силни, вместо да се обвиним, че сме допуснали да ни се случи нещо подобно и сме се оставили да ни владее за определен период от време.

Наистина ли получаваме най-ценните уроци от най-трудните моменти в живота ни?! Нямам категоричен отговор на този въпрос, но вече знам, че докато се чудя, живота още повече ще забърза своя ход.

Но аз вече не отлагам, може да изпитвам страх от неизвестното, но по-страшното за мен изглежда е да пропилея времето и живота си. Затова съм решила:

Да не се страхувам да бъда и изразявам себе си.

Да не отлагам да обичам себе си и близките си.

Да съм смела и откривам нови светове за себе си.

Да съм смела да опитвам нови неща, дори да е ново ястие.

Да бъда добронамерена, но не и наивна.

Автор: Ели

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти