Уроците на животa

Мълчанието изобщо не е злато в такива случаи
Снимка: Thinkstock

Има неписани правила в човешките взаимоотношения, които се спазват. А отношението между мъжа и жената е сложна материя и няма писани и неписани рецепти, които да помагат при всички. Всяка ситуация е различна на вид, може да изглеждат идентични, но същността е винаги различна.

Всяка двойка има своя история, своя емоция, свои странни или хубави спомени. Които по невидим начин бележат живота ни, понякога дори го променят изцяло.

И мен така, ще ме бележи една такава силна емоция. Ще имам белег не само в сърцето, но и на тялото и всеки път, когато го поглеждам ще знам защо е там. Там е, защото бях прекалено доверчива и добра с идеята, че когато хората са заедно те са едно цяло… впоследствие разбрах, че в очите на този мъж съм изглеждала глупава, вярвайки и помагайки.

Но всеки е имал допир с такъв човек, не ние сме глупаците… имали сме прекалено голямо доверие на хора, които не са го заслужавали. Не сме слепи и виждаме много неща, понякога обаче си затваряме очите, опитвайки се и надявайки се… даващи още един шанс, но не на човека срещу нас, а на нас самите.

В следващия момент се питаме докога? Виновна бях, че позволих да ме приемат, като даденост… да бъда силната и винаги готова да помогна, а в замяна получих най-голямата болка в живота си. Не боли от силата на дланите, боли от предателството.

В единия момент те предават в следващия искат винаги да си част от техния живот, да знаят, че ти си там и чакаш в готовност.

Мисълта, че няма да я има тази сигурност го стресна… помисли, че в сърцето ми живее друг, а не беше така. Изблик на ревност или страх – последва най-грозната случка в моя живот, а навярно и на много други жени.

Да получиш несправедлива награда - да бъдеш малтретиран физически в 21 век. Никога не съм предполагала, че мога да стана обект на подобно насилие. Радвам се, че поне не се случи най-лошото. Какво отключва агресията при такъв тип хора? Все още сама не мога да си отговоря… да даваш добро отношение, а в замяна да получиш удар не само в лицето, а и в душата.

Да ти казват, че заслужаваш нещо по-добро от самите тях… тогава, защо не се променят? Оказа се, че е трябвало да ме пази от самия себе си…

Автор: Камелия Йорданова

Очакваме и вашите авторски текстове на
edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти