Трябва ли всички да се разболеем, за да прозрем тези прости житейски истини?

Трябва ли всички да се разболеем, за да прозрем тези прости житейски истини?
Снимка: netinfo

Странно нещо са сериозните болести. Карат хората да заобичат всяка секунда от живота си толкова силно, колкото само човек може да обича.

А още по-странно нещо са здравите хора, които живеят така, сякаш имат цялото време на света, сякаш винаги ще има утре и „после“.

Защо трябва някой в бяла престилка да даде срок на живота, за да си дадем сметка, че ни е само един? Че повторение няма, че днес никога няма да се повтори и колкото повече видим, чуем, усетим, вкусим и почувстваме, толкова по-пълна ще е душата ни, когато си отиде оттук?

Снимка: netinfo

Бързаме, сърдим се, мрънкаме, мразим, завиждаме, подминаваме, забравяме хора, събития и случки, лишаваме се от преживявания заради някого, нещо или пък от мързел, сякаш утре ще имаме втори шанс да обичаме, да целуваме, да прегръщаме, да се ровим в есенните листа и да се пускаме с шейна.

Нима човек трябва да се разболее, за да помъдрее? Не е ли по-лесно просто да спрем за една секунда и да осъзнаем, че нищо няма да се повтори, че втори шанс няма и животът се случва тъкмо сега, в този момент и трябва да му се наслаждаваме с всичките си сетива такъв, какъвто е, какъвто ни се е паднал.

Снимка: netinfo

Трябва да му се радваме просто защото го имаме, защото сърцето тупти, а гърдите се повдигат и смъкват равномерно, защото очите виждат, а ушите чуват, кожата усеща, а устните вкусват.

Нищо не е вечно, затова се радвайте сега и тук, че ни има, че е горещо, че можем да усетим вкуса на студените череши, да видим как облаците скриват и откриват слънцето, как дъждът вали, а после в локвите се отразяват околните сгради.И всеки нов ден е подарък.

Автор: Estrella

Още от Из Edn@

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти