Стига с тези лъжи

Стига с тези лъжи
Снимка: Thinkstock

Да, вярно - лято е, защо да си разваляме доброто настроение? Но аз наистина нямам такова, след като си пусна вечер новините вкъщи. Да, моята тъга за съдбата на моя народ е истинска и може да се види в очите ми, които плачат, щом гледам репортажите за Мизия. Но тя личи и в гневното ми сърце – в каква държава живеем, дали проблемът е в обществото ни или пък единствено природата и даже самият Господ Бог са виновни за всичко?

Не, причината въобще не е в нивото на реките, изсичането на дърветата, или пък в този "пакостник", проливния дъжд. И, да - всичко е розово, няма страшно, всичко си е отново и за пореден път - "в реда нещата"!

Да, ама не, нали? Позната до болка култова реплика, сякаш по-актуална с всеки изминал ден у нас. Намерената риба под срутените и толкова наводнени домове на хората, останали вече само с по една риза на гърба си, дава ясни индикации, че са виновни неправомерно и безстопанствено изпусканите язовири. А на бедните хора, това им е отнело, откраднало, съсипало, или както трябва точно да го наречем, всичко друго.

Апелирам да се прекрати с това ужасно престъпление! Нека незабавно всички язовири да бъдат изпуснати, да се вземат спешни мерки, за да се пресече това невероятно по размерите си злодеяние. Това е редно да се направи, ако наистина живеем в онази България. Онази България, за която героите ни умираха, народът ни страдаше, а всички ние – мечтаехме да доживеем най-после.

А народът е вече толкова много лъган, че не вярва на абсолютно никой. Но нещо повече – не само, че не вярва, а загубва само за ден всичко, което е имал - близките си, загубили домовете си, цялата си покъщнина, здравето си, бъдещето си.

Стига с тези лъжи!

Жестокото време, в което за почтеността пише само в книгите, а тя определено е екзотична чуждица в нашия житейски механизъм, непозната за българската ни реалност. Една наистина безкрайно тъжна родна реалност, в която добрите хора срещаме все по-рядко, а за другите мислим само тогава, когато има изгода и за самите нас.

Затова питам – докога трябва да търпим всичко това?

Автор: Стела Василева Стоянова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти