Смени обстановката и си подари изненада

Смени обстановката и си подари изненада
Снимка: Thinkstock

Огледай се и прецени как се чувстваш в този момент. Мястото, където живееш, удовлетворява ли те?

Ако чувстваш сякаш си в плен на ежедневието и всеки ден носи един и същ сив оттенък в живота ти, това означава, че би било добре да се преместиш. Направи си един стабилен план, как да излезеш от зоната си на комфорт и да приемеш едно ново предизвикателство.

Да смениш обстановката звучи оптимистично: ти не казваш на никого сбогом, а само довиждане. Това не означава да напуснеш завинаги, а е началото на една нова страница от живота ти, на едно ново начало, за което дълго си мечтала.

Дали ще е просто друг квартал, или друг град, тук не говорим само да смениш гледката от прозореца, а за промяна и в начина ти на живот.

Да отвориш очите си за света отново, да се огледаш наоколо и да осъзнаеш красотата от разнообразието в живота.

Всички имаме навика да потъваме в сивотата на ежедневието и да не усещаме вкуса на живота. Спираме да се наслаждаваме на това, което преди ни е вълнувало и ни е правило щастливи.

Имаме чувството, че самите ние придобиваме този скучен оттенък и нищо вече не може да ни изненада приятно.

Докато седим на стария диван, ние сякаш не спираме да мечтаем за нови преживявания, или пък си спомняме с носталгия „славните години”. Забравили сме да търсим нови изживявания, да се учим на нови умения и да развиваме нови качества.

Мислим, че комфортът от постигнатото ни освобождава от това задължение.

Не мислиш ли, че е време да грабнеш възможността да израснеш, независимо от това в какъв етап от живота си се намираш в момента?

Един добър начин да опознаеш по- добре себе си и хората около теб и да осмислиш целите си е, да се преместиш буквално, за да освободиш място за нещо ново, ненаучено, неизпитано и вълнуващо.

Представи си, че си малко момиченце, което за първи път отива на гости при роднини в друг град. Ти си толкова развълнувана, че всеки дребен детайл от новото място ти доставя невероятно удоволствие: от начина, по който облаците образуват интересни форми в небето, до новите приятели, които срещаш и с които не искаш повече да се разделиш.

Преди да заминеш, си чувствала, че четирите стени на детската стая са ти напълно достатъчни, за да си щастлива, а днес виждаш широки зелени полета, високи планини и един нов град с много интересни забавления.

А сега се огледай: ти си седнала на дивана, с дистанционното в ръка и безцелно сменяш канали. Не искаш ли да изпиташ вълнението на това малко момиченце? Излез от цикъла на ежедневието и се постави пред изпитание.

Първата крачка е най-трудна – да се разделиш за момент с всичко, с което си свикнала и да убедиш себе си, че малко разнообразие ще ти се отрази добре. И най-важното: да приемеш, че е невъзможно да знаеш всичко, но си заслужава да опиташ.

Със сигурност ще имаш приключения и ще изпадаш в непредвидими ситуации, няма да знаеш кого ще срещнеш и ще се чувстваш объркана, но вътрешно ще знаеш, че си заслужава. И като погледнеш назад ще осъзнаеш, че си взела най-доброто решение.

Ще усетиш отново вкуса от приключението и удоволствието да се наслаждаваш на малките неща, все едно си дете.

Не забравяй, че любовта движи живота ни, дали под формата на нови приятели, които ще срещнеш, мъж, в който ще се влюбиш, стръмни пътеки, безкрайни плажове, или невероятната пекарна зад ъгъла... Тя е навсякъде около нас.

Преместването ти дава шанс да се влюбиш отново в света около теб.

Като смениш мястото, ти започваш на нова страница: Edna нова Аз, различна дъщеря, сестра, приятелка, съпруга и майка, и ти с удоволствие я развиваш и надграждаш.

Автор: Ирина Митева

Прочетете още: 

Не мисля, че търсим любовта. Търсим целостта

Как можем да променим всичко?

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти