Силна

Силна
Снимка: Thinkstock

Въздъхнах дълбоко, защото сърцето ме стегна и наистина боли. Стискам зъби, дишам учестено, кръвта в главата ми пулсира силно.

Дано не заплача. Едва сдържам сълзите си, нали съм силна, не трябва да плача над редовете.

Това е рефлекс, превърнал се в начин на живот, дълбоко проникнал до мозъка на костите ми. Вече не помня дали съм се родила силна, или животът ме направи такава и дали имам вина за това. Когато минат години, узрееш и помъдрееш, нормално е да правиш равносметка на изминалия живот.

Поредната Нова година в самота, дори няма кой да потупа рамото ми, камо ли да ме прегърне или поглези. Говоря за мъжете, същите тези, които преди десетина години бяха в краката ми. 

Какво се случи, защо допуснах това?

Все пак оставям компютъра и се скривам в тоалетната, само там е сигурно и се наплаквам хубаво. Поолеква ми, когато плача. Значи все още проявявам слабост.

Но защо това не променя нищо?

Плаша се, че повечето ми приятелки са като мен, а и дъщеря ми е тръгнала по този път. Къде сте момчета, защо всички тънем в самота, разминавайки се по пътя на живота? Защо стана толкова трудно да общуваме, да се чуваме и съпреживяваме животите си?

Знам, че имам вина и тя е, че съм силна жена. Силните никой не ги обича.Те са обречени на самота.

Затова на прага на годината на синия дървен кон, си давам обещание да обърна съществуващия факт в своя полза. Ще се променя, ще се смиря, ще стана по-усмихната и женствена. Ще вляза в по-различна роля и много ще вярвам. Това го мога, защото съм силна!

Какво пък, нали всичко е театър...

Автор: Мариола Попова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти