С благодарност към отиващата си година...

нова година
Снимка: Weheartit

Можем ли да определим изминалите 365 дни с една дума? С една усмивка? С едно чувство? С една промяна? С един полет? С една лавина? С една надежда или може би с един трепет, който да прегърне емоциите ни?

Всяка година е различна. Всяка година не е като предишната. И никога няма да бъде като следващата. Защото животът е един непрекъснат кръговрат, който хвърля заровете на масата и от нас зависи колко печеливши ще се окажат.

Снимка: Weheartit

От пропадане в бездната и голямо щастие във високото, животът може да ни донесе самота и споделеност, много студ и много топлина, безкраен страх и доза увереност, вдъхновение и пустота, ново начало и абсолютен край, сбогуване и посрещане, детски смях и бели коси, стари уроци и нови стъпки, тежки думи и спасяващи такива, добри хора и други, които раняват, безброй белези, понякога вяра, шепа надежда и винаги любов.

На прага на новата година разбрах колко важна е прошката. Но онази, истинската, която смирява душите ни и ни прави по-добри. Хора, прощавайте!

Разбрах, че да отвориш очите си не винаги означава да избягаш. Да отвориш очите си понякога означава да разбереш кое е онова, което никога няма да си отиде. И кое е онова, което въпреки всичко остава.

Разбрах, че много хора ме преоткриха. Много от тях накарах да се замислят, да поплачат или да поискат да ме прегърнат. И знам само, че бях искрена с всеки един от тях.

Снимка: Weheartit

Разбрах, че онова усещане, което душата поставя над всичко, са думите”Обичам те”. Разбрах, че топлотата е прегръдката на душата и няма нищо по-ценно от това да имаш семейство.

Приключвам тази година с Благодарност. 

Благодаря, че животът ме спаси от хора, които не трябва да са в него, че запази и защити тези, без които не мога, че ме срещна с такива, които да обикна.

Благодаря, че съм жива и имам семейство. Хора, които винаги са до мен. И ме обичат.

Благодаря за всяка една усмивка, допир, жест, прегръдка, поглед, целувка, за топлината, радостта и уюта, които внасят всички малки неща, присъстващи в живота ми.

Снимка: Weheartit

Благодаря! За обичта и прошката. За тихото щастие. За малките истини. За обикновените неща. За думите, които обичам да чувам и казвам. За възможното. За доверието. За усетеното. За истинското.

Да си пожелаем светли бъдни дни, да положим едно ново начало за самите себе си от днес. Нека всеки миг да бъде вълшебен, всеки дъх – безценен и всяка една наша усмивка – безкрайно щастлива!

Нека сме благодарни за всичко това, което сме!

“И обичайте тези, които са до вас. Само това има смисъл, само това."

Автор: Лора Бачийска

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти