Рецепта срещу лудостта на ежедневието

Рецепта срещу лудостта на ежедневието
Снимка: Thinkstock

Един поздрав,

Една усмивка,

Един топъл поглед,

Едно махване с ръка…

Една мила дума

Няма как да не подарят добро настроение и хубав старт на деня. Няма как да не зарадват и докоснат. Няма как да не стигнат и до най-дълбоките кътчета на Душата, няма как да не я погалят - или това са онези мънички жестове, които дават и казват много - като отношение, разбиране , като ценност.

Те превръщат общуването в ползотворен и емоционален процес.

Неща, които ги няма по витрините, не се продават, нито купуват, но изречени със сърцето вършат чудеса.

И колко малко е нужно за да бъдат усмихнати очите ни в иначе забързания и луд делник… 

Не ни ли залива онова приятно чувство и усещане, когато видим в очите на човека срещу нас онази искрица, която ни подсказва, че сме подарили радост и внимание. Не изпитваме ли същите чувства, когато на нас самите ни се случи.

Толкова мъдрост и простота се крие в онези мъничките неща. Топлината и силата скрита в тях правят общуването полезно и приятно, където хората се преоткриват, допълват, споделят опит, обогатяват представите си по нов начин.

Всеки ден се изправяме пред нови предизвикателства, всеки ден преминаваме през различни житейски ситуации, срещаме се с различни хора… и от нас зависи как ще ги посрещнем и приемем.

Нещата посрещнати с усмивка, с добронамереност, с желание за разбиране правят събитията от ежедневието ни по поносими и някак си и по-леки.

Усмивката, думите, които носят много любов, като "благодаря", "моля", "прости ми", "обичам те", не изискват специално усилие или подготовка. Те са в сърцето на всеки един от нас и всеки ден трябва да умеем да ги подарим и поднесем на хората около нас, без да чакаме специален повод за това.

Те правят нещата различни...

Автор: Нади Карагьозова

Още от Из Edn@

Късчета от душата човешка

Светът има нужда от повече жени

Гневът на Ева

Когато свърши любовта

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти