Радвайте се на живота си!

Радвайте се на живота си!
Снимка: Thinkstock

Пиша ви за първи път, но от доста време следя статиите ви и съм, може да се каже, пристрастена към това вечер, когато имам време, да седна на компютъра, да вляза в Edna.bg и да прегледам какви статии имате днес. :)


Животът…
Той е винаги объркан, заплетен, неясен… Изпълнен с разочарования, болка, битки, вина, унижение, яд, лицемерие и куп още такива неприятни неща, емоции и чувства…

А защо обаче винаги обръщаме внимание предимно на тези емоции? Такива неща си мисля последните дни… Може денят ми да е бил ужасен, в него да не ми се е случило нищо хубаво… Я чакай малко!!! Напротив, случи се - бях с приятелите си, които много обичам, видях моята буболечка (детенце, дъщеря на приятелка, с което съм от малка, като сестри сме). Тя ми се усмихва, играхме си, спорихме, но пак се сдобрихме, нали?

Радвах се. Бях щастлива. Само от това, че тя е в живота ми. Това, че се караш с някого, не значи че не се обичате, не значи, че не сте щастливи. Винаги има моменти, в които някой е крив. Е, но не трябва да позволяваш на някого, винаги да си изкарва върху теб или ти върху него. Всеки един от нас е човешко същество, всеки има чувства!

НО, трябва да се научим да не си изкарваме на любимите хора това, че сме станали с г*за нагоре (извинете ме за израза). Можеш да се събудиш в кофти настроение, просто защото си сънувал нещо гадно… И какво от това?

Кажи си, че днес денят ти ще е супер, усмихни се (ако трябва и на сила), кажи си, че не е толкова важно какво си сънувал и ще видиш, че настроението ти се оправя! Всеки има лоши дни… Въпросът, според мен, е да си направиш сам деня хубав! Радвай се на малките неща!

На една усмивка, на това, че има слънце, на нещо - намери си нещо, на- и за което да се радваш! Не очаквай то да ти падне от небето или някой да те развесели и разведри, само защото видиш ли, някой е длъжен да го направи.

Е, познай какво - никой не е длъжен! Ти не си най-важният на тази земя, светът не се върти около теб, всеки един друг също има проблеми! Помогнете си взаимно, разрешете заедно проблемите, говорете - не се карайте, изслушвайте се!

Научи се да се радваш на собствения си живот, на щастливите мигове (дори и да не са много), на подарените ти усмивки, на радостта на някой друг!

Радвайте се на живота си! И повярвайте ми, може и да съм малка, но съм научила и разбрала, че когато мислиш по-оптимистично и по-ведро, нещата стават по-лесни! По-хубаво е за самите вас, когато мислите оптимистично!

Автор: Гергана Несторова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти