Продължих по пътя си. Той - по неговия...

Продължих по пътя си. Той - по неговия...
Снимка: Thinkstock

Здравейте! Редовно чета рубриката "Из edna@" ви и следя сайта ви с голямо удоволствие. Няколко пъти съм се канила да ви пиша, но все се отказвам. Сега просто исках да разкажа тази история, която ми се случи преди час. Не знам защо точно на вас, но… Дано да ви хареса.

Маргарита

Срещнах го в метрото.

Просто така - привлече вниманието ми говорът и погледнах хората, които говореха. Той беше там. Не се беше променил. Въобще! Последно се видяхме преди 9 години. Дъщеря ми беше родена. Беше на 2 месеца бебе.

Той се беше прибрал от Англия и търсеше своя път тук, в България. Беше изгубил един ден, за да открие телефона ми и да ме намери. За да разбере, че вече съм омъжена и имам дете. Видяхме се. Той дойде леко пиян...

Не знам дали съжаляваше за мен. Не знам и какъв път беше избрал след това. След тази среща повече нищо не бях чувала за него. Няколко пъти се връща в сънищата ми. Не вярвах, че някога пак ще го видя.

Същата усмивка. Същите ръце. Годините се бяха отразили само в по-малкото коса на темето. А аз! Дали бях същата? След две деца, развод и хилядите грижи. Едва ли!

Не посмях да му се обадя. Почувствах се грозна. Сутринта отново бързах да оправя децата за училище, да ги нахраня, да ги заведа. Бях намъкнала онези избелели дънки, които все се каня да сменя с нови.

Косата ми... всеки кичур обърнат на своята си посока, събрала вятъра на града. Не, не можах да му кажа здравей. Исках да съм неотразима, да съм като излязла от сън, да бъда отзвукът от младежката му необузданост, когато го срещна.

Същата онази необузданост, която ни събра и едновременно с това ни раздели след това.

Хилядите въпроси гъмжаха в главата ми. Дали щеше да ме познае? Дали е женен? Дали има деца?

Какво бих му казала, ако го бях заговорила? Защо го срещнах точно сега - няколко месеца след развода си? Ще го видя ли отново? Изпитвах ли още нещо към него?

Влакчето спря. Аз слязох. Продължих по пътя си. Той по неговия, без дори да разбере, че съм била там.

Автор: Маргарита Христова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти