Придърпвай я към себе си, прегръщай я силно, заравяй пръсти в косата й - така се обича жена!

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Нека ти кажа, че тя е един много нежен човек, всъщност. Жената до теб, онази, за която мечтаеш във всеки момент- тя е много повече, отколкото изглежда. Ти я виждаш само чрез собствените си представи и тълкования – тя вижда себе си по много по-различни и цветни начини. 

Желае много повече, отколкото казва. И не е алчна, повярвай ми. Нещата, които желае не са свързани толкова с пари, колкото с чувства, с емоции, с начина, по който могат да я накарат да се почувства. Онези малките детайли. Нещата, за които говори, но ти си твърде забързан с ежедневието си, че не можеш да ги чуеш – не защото не слушаш, а защото ти е чуждо да се заслушваш. Не я познаваш толкова добре, колкото ти се иска, може би, или колкото си мислиш.

Как да размекнеш сърцето й? – не е лесен въпрос с простички отговори.  

Изслушвай я. Моля те, слушай всичко, за което ти говори. Не знаеш колко много означава за нея. Придърпвай я към себе си, прегръщай я силно, заравяй пръсти в косата й. Сърцето й ще забие силно и сам няма да разбереш колко си направил с този толкова обикновен жест.

Помниш ли онази песен, за която ти беше говорила преди няколко дни? Онази, която на теб първоначално ти звучеше смешна, но тя трепереше на нея. Пусни й я. Ей, така – от нищото. Просто й я пусни. После погледни към нея – виж я, виж как грее. Ти си причината. Ти и това колко наблюдателен можеш да бъдеш.

Кажи й нещата, които винаги си искал. Онези, които в съзнанието ти са звучали много лигаво, но всъщност – за нея означават всичко, защото е чакала тези думи по-дълго, отколкото можеш да си представиш. Просто отиди при нея и й кажи, всичките. До последната.

любов есен двойка природа
Снимка: iStock

Прочети й на глас любимата й поема или любимият абзац от онази книга, за която ти говори от вече половин година. Нека усети как сърцето й отново омеква, благодарение на теб. На начина, по който говориш – защото за теб, за теб ти просто четеш, за нея – ти разказваш целия свят, в който й се ще да бъде точно сега. Ти я телепортираш там. Без сам да го разбереш.

Подари й без причина любимото й вино. Ей, така – просто от нищото се появи пред нея с бутилка червено вино и й се усмихни. Знаеш, че ще й хареса.

Откъсни й цветя от първата градина, която видиш. Не са ти нужни пари, за да я правиш щастлива, повярвай ми. Кажи й „Обичам те!.“ – ала не по задължение. Кажи й, че я обичаш, ей така, от нищото. Просто, защото имаш нужда да го казваш. Да чуеш, че изричаш точно тези думи, точно пред нея. Защото искаш да видиш как щастието ти грее, благодарение на теб и любовта ти.

двойка любов
Снимка: Istock

Целувай я по челото по-често. Показвай й колко те е грижа, как се страхуваш нещо да не й се случи. Давай й една такава нежна любов, защото когато е страстна – там няма как да се провалиш, повярвай ми, но нежността – тя е много по-деликатна и по-важна, защото е свързана с човечното, с онова, което вече все по-малко хора искат да показват наяве. 

Моля те, виж, слабостта й и просто я обичай, заради нея. 
Обичай я.
Закриляй я. 
Пази си я.
Но никога – никога не смей да се възползваш от нея. 

50 вдъхновяващи испански цитата за любовта

Автор: Христиана Христова

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти