Поех по нов път

Поех по нов път
Снимка: Thinkstock

И не!

Не съм арогантна, просто държа на своето.

Тъй като преживях достатъчно, смятам, че това, което видях, ме научи да не се продавам и предлагам

Всъщност продавам се, всекидневно. Просто си знам цената. Знам, че животът е прекалено кратък, за да се съобразявам с хората. Не, не съм егоист. Просто живея по свои правила. Повярвайте никак не е лесно. Отъпквам пътеки всекидневно. Не, не се налагам. Не искам одобрение. Просто си живея и съм щастлива, че поех по нов път.

Защо го направих ли? Видях живота на другите - не ми хареса. Не ми допадна идеята да се събуждам за правя нещата, които не ми доставят удоволствие. Много хора го правят. Дори и тези, които имат материалните възможности да не се съобразяват с мнението на околните и скучното ежедневие. Еднообразието ни притиска и не ни дава шанс да си поемем въздух и да се огледаме за по-добри възможности. А те са много.

Имах много възможности, но както сами се досещате избрах една. Обстоятелствата постоянно се променят и все се намира някой да ме изкара от релсите. Но аз си живея и ми е добре. И си следвам пътя и пак ми е добре и не че не се вслушвам в коментарите, но пак ми е добре.

Когато поемам по нов път и започна на чисто, се чувствам прекрасно. Често пъти хората сме тесногръди и се опитваме да контролираме непознатите, близките и приятелите с нашите вътрешни страхове. Казваме им, че не могат да направят нещо, не трябва или няма да успеят да го направят. Щом ние не можем, това не означава, че другите не могат. Успяват само смелите и тези, които следват една посока неотклонно.

И аз си следвам пътя и ми е добре. Нищо друго не ме амбицира повече от забраната, празните и демотивиращи обяснения, че не съм достатъчно добра в нещо и подмятанията на хората - че няма да успея. Винаги получавам своето. И не мислете, че се смятам за перфектна. Никак даже. Имам много проблеми -  винаги знам какво искам, никога не съжалявам за миналото и за нищо на света не бих се върнала назад. Да, не бих се върнала и в най-красивите моменти в живота ми, защото знам, че ми предстоят още по- красиви.

И забравих да кажа - глупаво е да задушаваме хората със собствените си страхове. Ако ти не можеш нещо, другият го може. Нека оставим хората да вървят по своя път.

На всички читатели пожелавам едно незабравимо лято, изпълнено с нежни чувства и незабравими 

Автор: Бети Сиракова
Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти