Под лъжичката

Под лъжичката
Снимка: Thinkstock

Хей, ти, човече, който си на кръстопът или не можеш да вземеш окончателно решение по наболял проблем, този текст е за теб. За всички нас, които се колебаем и не можем да решим. За тези, които ходят по гледачки и баячки, защото трудно вземат решението.

То е някъде тук. Скрило се е "под лъжичката" и само чака да го разпознаеш.

Аз все търся знаци за това или онова. Да тръгна или да остана, да го направя или да се откажа, искам или не искам, права ли съм или не съм. И така вечното колебание.

Наскоро се почувствах много щастлива и доволна от нещата, които ми се случиха, но веднага се замислих, че по законите на Мърфи, нещата все ще се объркат и за старото поверие "Много хубво, не е на хубаво". Дай сега да приплюем щастието "Пу-пу-пу, да не ни е уроки", "Да чукам на дърво", "Да не дърпам дявола за опашката". 

В момента на щастието погледнах към небето и видях бял гълъб. Аха-а, знак! Бях с една приятелка и ѝ казах, че много разчитам на знаците да ме водят и че поставям мечтите си на крилете на гълъба и ги оставям да полетят и ако е писано, да се сбъднат. Така за мен е много по-лесно да живея и да приемама трудностите, че сбъдването на мечтите ми е извън мен, а не да се напъвам да ги постигна.

Тази приятелка ми разказа за ефекта на махалото - колкото повече се стремиш към нещо, толкова повече го отдалечаваш от себе си и обратното, колкото повече се забавляваш и не си даваш много зор да го постигнеш, толкова махалото се забавя и получаваш желаното.

Това ми говори за търпение, което аз или не притежавам, или ме води страхът, че ще изпусна момента на живеене, на щастие, на бъдеще и т.н.,
затова често правя грешката да се напъвам да случа нещата и се оказвам уморена и неудовлетворена, защото съм вложила много енергия в грешна посока.

Четенето на хороскоп също е вид матрица и натоварване с очаквания. Пише, че днес ще пожънеш успех и започваш да го търсиш и очакваш, но уви, в края на деня вече си потиснат, че нищо такова не се е случило. Или пък пише, че днес трябва да си предпазлив, защото... и цял ден си на тръни от какво да се пазиш и виждаш около себе си само врагове и опаности.

Лично аз чета хороскопа си за забавление, или за нагласа, или за съвет, защото ако се намирам на кръстопът и не мога да взема решение как да постъпя по това, което ще прочета, решавам как да действам или как да приема ситуацията.

Късметчетата в кафенето или в сайтовете са друг вид знак, към който отправяме своите очаквания. Те отново може да са за забавление, но лично аз ги използвам за тон на деня, както в оркестър се дава тон за начало. Това не е нещо, с което трябва да се съобразиш и не означава, че ще се случи, но е нещо, което може да настрои аурата ти на определена честота.

За мен знаците са изключително важни именно, защото ми дават тон за начало или край. Те могат да ме вдъхновят или смирят, защото аз съм от колебаещите се хора и от тези, които трудно приемат чужди съвети и за да не изпадам в мелодрама пред хората, си намирам техники, които да ми помогнат да се справя със собственото си объркване.

Интуицията, шестото чувство или вътрешния глас също са знак, че искаш или не искаш, че това е за теб или не е за теб. Знак за начало, за край или за пауза. Но много точно трябва да уцелиш кога ти говори вътрешният глас и кога съзнанието се намесва със своята логика, чужди мисли и хорски приказки.

И аз, за да не слушам съзнанието и хорските приказки, прибягвам до малките трикове с късметчетата, хороскопа и знаците. Наблюдавам себе си, тегля си късмет и първото трепване под лъжичката ако е положително, означава - правя го, ако е отрицателно - отказвам се. И така нататък, и така нататък, и така нататък.

Но в цялата тази история има и подводни камъни, когато приемаш знаците твърде насериозно и очакваш, че те могат да свършат твоята работа. За това прибягвам до друг трик - ако нещата стават лесно, значи всичко е наред и се движа в правилната посока, но ако трябва да ги бутам с пот на челото, значи влагам излишна енергия в грешна посока.

Човек съм кове съдбата си, но понякога малко помощ не е излишна.

Аз правя така, защото съм се убедила, че хорските съвети са натоварени с хорските съдби, очаквания и амбиции, а те невинаги отговарят на моите и затова аз си имам моята технология. За някои налудничава, а за мен незаменима. Досега не ме е подвеждала.

Хубав и успешен ден и на теб, и на мен!

Автор: Мирослава Ганчева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти