Почистете пътя и направете място за нещо по-добрo

Почистете пътя и направете място за нещо по-добрo
Снимка: Weheartit

С наближаването на Новата година винаги отделям малко време за себе си, за да обмисля какво се  случи с мен през изминалата година.....

И докато размишлявам, си мисля каква късметлийка съм. Не защото съм богата и не защото съм популярна. Не защото съм затънала в материални придобивки. Напротив провървяло ми е в нещо далеч по-добро (или в неща, които никой не може да ми отнеме) като моята вяра, мъдрост, креативност, знания, желание за учене, способността за разбиране на останалите и умение за постигане на вътрешен мир. 

Да всеки от нас е късметлия! И дори в този момент да преживява нещо наистина мъчително, сега е моментът да си спомни, че има хора, които са далеч по-зле от него - хора загубили дома си, загубили любим човек, страдащи от постоянна липса на средства, или от неизлечимо заболяване.

Снимка: Weheartit

Просто се замислете за положението на някого за минута и ще откриете, че Вашето не е никак лошо. Тоест, нека сме благодарни са всичко, което имаме. И помнете, каквито и проблеми да имате в момента всичко ще се разреши. И в природата най-тъмно е преди зазоряване.

И в навечерието на Новата година ( което лично за мен е време за растеж и лично развитие) искам да ви кажа, че е време да пуснете миналото да си отиде. Нека изградим нови хубави спомени.... Старите, вече ни омръзнаха, нали....И ако доброволно ги пуснем да си отидат, то със сигурност скоро ще бъдат заменени с нови по-добри.

Снимка: Weheartit

И аз като Вас се държах за спомени и минало, които бяха вредни за мен - фалшиви и егоистични приятели, дребнави роднини, завистливи колеги и мързеливи и егоистични любовници. Не се дръжте за този тип връзки, или хора. Те само ви принизяват и ви карат да се чувствате зле. Ображдайте се с хора, които ви вдъхновяват! Само така ще развиете потенциала си! Изгорете мостовете към тези връзки!

Животът може да бъде съвсем не сладък и определено не е легло от рози. Но точно като градина, ще трябва да подкастряте изсъхналите клони и да изкоренявате плевелите. Изчистете " градината на живота си" и ще се почувствате много по-добре. Пуснете "бурените" да си отидат, без значение какво и кого са. 

Това решение може да не се харесва на някого, но в края на крайщата животът си е Ваш. Почистете пътя и направете място за нещо по-добро. Освободете се от старото, за да дойде новото. Честита Нова 2017 година!

Автор Силви Стаменова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти