По повод "Жените, които са по-умни от мъжете"

По повод  "Жените, които са по-умни от мъжете"
Снимка: Thinkstock

За много осъзнати (и не толкова) жени от край време позицията "брошка върху ревера на мъжа" е много удобна. Трябва само да изглеждат подобаващо на ранга на партньора и да се усмихват неглуповато – по възможност леко загадъчно.

Иначе казано да умеят да мълчат. Защото е позната фразата "пока не заговорить" (!) ... Ако могат и да говорят умно, важно е да имат усета кога да си позволят (ако им го позволят) да употребят умението си да се включат адекватно и дори да поведат разговор.

Умната жена респектира мъжа и често го отказва от активни действия, защото мъжете не обичат усложнения по пътя към завоюването на целта, освен ако им е омръзнало от т.нар. „кухи лейки”, пардон, и търсят истинското предизвикателство.

Умната жена натоварва, защото мисли, не бърза и често умее да изисква. А това вече си е трудна работа. 

Умната жена позволява на мъжа да показва, че той доминира в двойката, че той взима решенията, че той планира, че той реализира, че той носи отговорност, а тя подкрепя и допълва идеите му.

Умната жена умее да ласкае ненатрапчиво мъжа и да съхранява егото му, особено пред тези, чиято преценка за статуса на двойката е важна.

Умната жена никога не демонстрира превъзходство с коефициента си на интелигентност, освен ако това не е необходимо в даден момент.

Умната жена умее да премълчава и да изчака тактично отминаването на бурята, когато той е изнервен, избухлив, тревожен или сринат от обстоятелствата в бизнеса.

Умната жена не коментира близките и приятелите му, освен ако това не е жизнено важно, защото говоренето против тях е редовен повод за остри противоречия.

Умната жена изчаква, ако е уловила сигнали, че на хоризонта се е появила конкурентка, умело събира елементите на пъзела, за да е информирана и тогава решава дали заплахата е реална или интересът е временен.

Тогава тя или използва информацията в точния момент или изчаква бурята да отшуми, но винаги има едно наум. Въпросът е дали тя иска да съхрани връзката и да покаже безценно великодушие или да се възползва от благодатния повод да напусне с достойнство гнездото си.

Умната жена прощава без да забравя.

Умната жена не е жертва, а ако го е допуснала за даден период, се коригира в подходящ момент.

Умната жена доказва ума си ненатрапчиво, но категорично, защото умът не може да се скрие. Бисерите блестят и в калта.

А дали е умно да си умен или е бреме за самотници?

Кажете Вие,
Ваша Божидара

Автор: Божидара Димова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти