Перспективата, от която се нуждаех, след като бракът ми приключи

Перспективата, от която се нуждаех, след като бракът ми приключи
Снимка: Thinkstock

След 11 години заедно и три прекрасни деца осъзнах, че не заменям този период от живота си за нищо. 

И все пак съставих списък на 8 неща, сред тях са пътуванията и правенето на снимки на децата, които ми помогнаха да се справя с развода и да продължа напред. 

Започнах да се хваля
Дадох си време, през което да се хваля на Фейсбук приятелите си за пътуванията си. Запазвах пет звездни хотели, отдадох се на лукс, казах си, че го заслужавам. Посещавах приятели, ходех на различни турнири и в течение на всичко това, започнах нова връзка със сегашния си съпруг, който обича пътуването почти колкото мен.

По-точно казано, познавахме се от преди, но сега взехме да се засичаме на места нетипични за мен и се преоткрихме. Мисля че пътуването ни позволява да излезем от зоната си на комфорт, да се отворим за различни преживявания и различни хора и да осъзнаем, че сме само една малка част от пъзела на живота. В онзи момент се нуждаех отчаяно много от тази нова перспектива. 

Песните
Признавам си в началото слушах много тъжни песни. Освен песни като "Ще оцелея" започнах да слушам песни за продължаването напред. И до днес те все още са в сърцето ми. 

Хобитата
Любимото ми е да правя снимки на децата си. Всяка снимка, заснета след развода, на която те са усмихнати, ми даваше утехата, че ни очакват щастливи дни. Въпреки факта, че техният живот също се променяше, ние все още бяхме едно голямо щастливо семейство. Просто снимките сега бяха малко по-различни.

Снимка: Thinkstock

Книгите
Запален читател съм. И не на любовни романи. Е, някога ги обичах. Четях рано сутрин преди да отида на работа. Когато си майка на три деца, на пълен работен ден, то наистина трябва да си откраднеш време. Смятам, че всяка жена трябва да прочете книгата на Лесли Бенет: "Раздаваме ли се твърде много?", посветена на баланса между кариерата и майчинството. 

Филмите
Винаги търсех причина да се посмея, особено в първите дни след развода ми, точно тогава имах нужда се пренастроя и да дам почивка на ума си. Спомням си филми като "Риба, наречена Уанда" и "Любов и милосърдие". 

Цитатите 
Цитатът, който ме караше да продължавам бе: "Вървиш ли през ада, продължавай да вървиш". 

Храната
Това, беше ерата, в която започна любовната ми афера със сушито. И до ден днешен сме в доста топли отношения. 

Разсейването
Открих, че тичането наистина ми помага да избистря мислите си и да се фокусирам върху нещо позитивно. Моята приятелка и аз решихме, че ще участваме в няколко маратона през лятото и ето ме, класирах се трета в последния. 

Автор: Силви Стаменова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти