Някои го предпочитат горещо

Някои го предпочитат горещо
Снимка: Thinkstock

Влажно е. Мокра си. Водата се стича на тънки струйки по кожата ти сякаш някой те гъделичка отвътре навън и обратно. Студено ти е. Капчиците започват бавно да замръзват по треперещото ти тяло като отразяват това, което се случва в теб.

Скачаш. Искаш да изтръскаш останалата влага от себе си, за да не се вледениш от студа. А в теб продължава да вали. Но ще оцелееш за пореден път, сигурна съм.

Студено ти е, но въпреки това продължаваш да се питаш подходящ ли е или не е? "Послушай сърцето си…", пише в малките ГОЛЕМИ книжки за щастието, сещаш се за кои говоря, нали? Oнези цветните с положителни мисли и лъскави корици.

Туп-туп-туп, чуваш го. И какво от това? Колко удара в минута трябва да отброиш, за да разбереш, че ТОЙ е той. Ами, ако отново не е? Сърцето ти ще продължи ли да бие или ще спре, за да ти подскаже, че бъркаш в избора.

Сложно е да го мислиш,  затова започни да го чувстваш пак със същото сърце. Легни си, за да се освободиш от бъркотията в главата. И преди да заспиш си повтори на ум или на глас, ако предпочиташ: "Има ли смисъл да стоя будна толкова време заради теб?" Тогава го покани в твоя сън, за да прецениш с две думи става или не става. Струва ли си всичко това?

Има и друг вариант, малко по-труден, но си заслужава да пробваш. Накарай твоето въображение да си представи, че ти си невидима спирала, която се усуква около него. Но не защото искаш да го задушиш, а по-скоро, за да разбереш какво е той без теб, когато ти си някъде далеч.

Не забравяй да му поискаш разрешение като го помолиш предварително и на ум да ти прости за любопитството. Сподели му, че те е страх да зададеш въпросите си на глас и затова търсиш така нужните ти отговори в невидимото около него.

Знам какво си мислиш сега, дали да поемеш този риск и да се хвърлиш в несигурното в опит да откриеш познатото. Най-вероятно, ако го направиш, ти ще придобиеш ново знание за него, различно от това, което е в момента. И така спиралата ще започне бавно да се отпуска, а преродената й форма на права линия ще се чувства горда от своето откритие.

Аз също имам неудоволствието да срещам неподходящи мъже по пътя си, но за моя радост всички те са с кратък срок на годност, а и откровено да ти призная отдавна не ми се е случвало подобно нещо. Сякаш спрях да ги привличам и започнах да мисля за тях по съвсем нов начин. Това, че не сме били на една и съща дължина на вълната, не означава, че в момента те не са в пълноценна и хармонична връзка с друга жена, различна от мен и подходяща за тях.

По-важното е, че днес в моето уравнение за щастие няма неизвестни, а само думи, които не се нуждаят от цифри, за да изглеждат по-достоверно. Нещата са от прости по прости, затова събирай доброто, изваждай злото, изхвърляй разделно и пази сърцето си чисто.

Повярвай ми, някъде там ще го намериш… Между мокрото в потъналата сухота от влажни спомени. Там, където си ти, там ще бъде и той, но не точно сега, не веднага. Не ме питай кога, защото каквото и да ти отговоря, ще те излъжа, за да се опитам да ти дам това, което искаш.

А не трябва, той ще дойде сам, сигурна съм. Но преди това те съветвам да се освободиш от представата си за него, която кръжи силно около твоето желание. И повярвай ми, така ще бъде по-лесно.

Общото между теб и мен е, че и аз понякога се опитвам да събера представата ми за него с това, което е той. Няма начин, не защото не мога, а просто, защото не си струва подобно усилие. Не се опитвай да овладееш и контролиш всяка ситуация, остави се за кратко на течението, макар и да трепериш от студ. Сигурна съм повече, отколкото бях в началото, че ще оцелееш за пореден път.

Някои жени предпочитат горещото усещане като се опитват да опитомят първо себе си, след това него и накрая представата, която са имали в началото. Но ние не сме в цирка, а насред живота и феромоните са за предпочитане пред захарните бонбони. Не си ли се замисляла върху това, че представата винаги мирише на разстояние, а любовта на любов.

Мъжете показват незадоволителни резултати при опитомяването на опърничавата ни представа за тях, затова по-добре го приеми такъв какъвто е, когато се появи. Забрави всички очаквания и идеи за прекрояване на личността.

Повтаряй си поотделно и заедно думите, които сътворяват чудеса. Обичам те! Вярвам ти! С теб съм, защото моето Аз пожела да каже "Да" на твоето Ти. С мен си, защото твоето Ти прие моето Аз. Заедно сме, защото АЗ и ТИ могат да се смеят и плачат, да търсят и намират, да питат и отговарят, да чувстват и мислят, да падат и стават... И въпреки това да продължат да бъдат себе си и да вървят един към друг. Прощавам ти! Благодаря ти, заради това, че си ТИ, човек от плът и кръв с несъвършенства и съвършенства, същество, способно да обича разликите и приликите, грешките и успехите.

Обичай себе си, обичай него, обичай вашата връзка. Отдай му се с цялото си любящо същество, бъди искрена, истинска и виж какво ще се случи. Заслужава си да опиташ!

"Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или какъвто и да било. Просто го обичаш. Това не означава, че ще бъдете заедно завинаги. Не означава, че няма да се нараните взаимно. Значи само, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е, а понякога заради това, което е. И знаеш, че и той те обича, понякога заради това, което си, а друг път въпреки него."
<Лоръл Хамилтън>

Автор: Виолина Харалампиева

Изпращайте и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти