Не можеш да накараш някой да те обича

Не можеш да накараш някой да те обича
Снимка: Thinkstock

"Не можеш да накараш някой да те обича, но можеш да се оставиш, да бъдеш обичан"

Защото любовта е взаимност и винаги единият обича повече от другия. Не можеш да накараш някой да те обикне, ако не те обича, защото любовта не е принуда. Само сърцето има дума в любовта, то казва да или не, ние сме безсилни, но е по-добре да се оставим да бъдем обичани.

Така смятам, правилно ли е или не, нямам голям опит в любовта, но този който имам ме научи, че няма нищо случайно и невъзможно! Винаги става така, ти бягаш от нещо, но то рано или късно те застига, няма какво да се направи, наречи го съдба, или случайност!

Всичко това се корени в една причина, тя е Господ, а ние го назоваваме съдба, която е в същност неговата намеса, но не знаем, или знаем, но предпочитаме да ползваме други думи, да не месим Господ в делата си, а пък то ние едно мислим, а Господ разполага!

Защо е трудно да тръгнем към щастието? Ако в някакъв отрязък от времето и пространството срещнете специален човек, за когото чувствате, знаете, сигурни сте, че е вашата завършваща половинка, какво ще направите?

Импулсивно повечето може би ще отговорят, че ще предприемат някакви действия: ще го/я заговорят, ще го/я поканят на кафе, ще подарят цвете, ще направят нещо, каквото и да било, за да има контакт и този контакт да е началото на една красива история. Да, така си мислим...

Трудно е, защото всеки изпитва страх в даден момент. Не всеки се решава да предприеме действия, без значение дали е момче или момиче, всички еднакво се притесняват от това, какво ще стане, ако действат, или ако не действат.

А всичко е много просто – да бъдат искрени и смело да покажат чувствата, които изпитват, без притеснение. Така като пиша, е лесно, но нищо не е лесно, за всичко в живота трябва усилие, а щом са целеустремени, съм убедена ще успеят да тръгнат към щастието, а от него няма по-хубаво!

Автор: Белл

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти