Мъжете са страхливци

Мъжете са страхливци
Снимка: Thinkstock

Здравейте! Казвам се Ани.

Бих искала да споделя една история с вас, история от живота, която, може би, се повтаря непрекъснато в моя живот и смятам, че много млади жени в днешно време са я преживяли и преживяват, или може би ще преживеят, най-вероятно.

Бих озаглавила моя разказ ''Мъжете са страхливци'' - това е мое мнение и не искам да ангажирам никого с него. Смятам, че много жени, които познавам могат да потвърдят, че това наистина е така.

Аз станах много искрен и директен човек, който казва нещата направо, както са, и очаквам хората, с които общувам, непрекъснато също да бъдат такива - искрени. В днешно време малко хора са такива. Всеки се бори да оцелее в забързаното ежедневие и не го интересува дали е бил докрай честен и откровен с някой.

В днешно време отношенията между хората стават все по-нечовешки и много хора, предполагам, могат да кажат, че нямат истински приятели - същото мога да кажа и аз.

Освен приятелите, повечето жени нямат и човек - истински, до себе си. Чувстват се адски самотни, напрегнати и постоянно са в очакване на нещо, което добре знаят, че няма да се случи. Както тези жени, за които говоря, така и аз, постоянно съм в очакване на нещо!

Чакам си, чакам, а времето си минава и така нареченият ''мъж'' не прави нищо, не предприема нищо, и аз отново оставам с разбити надежди и напразни очаквания! Не мога да разбера едно - защо винаги трябва да ги побутваш мъжете? Защо винаги трябва да намекваш, че искаш промяна, че искаш да се срещнете, че искаш да се виждате по-често!! Защо? Нали мъжът е този, който трябва да направи първата крачка!

Нали той е човекът, който трябва да покаже на Една жена, че има интерес! Проблемът не е само в това, че не прави първата крачка, а и не оценява качествата на жената, която притежава! Жената прави компромиси, действа, защото иска да бъде с този човек и в името на това, в името на щастието, тя едва ли не се унижава непрекъснато!

Най-смешното или може би трагично е, че мъжът не предлага нищо! Спрян му е телефонът - звъниш му ти; не е добре финансово или в момента си търси работа и е в затруднено положение - ти ходиш по автобусите, само и само, за да се видите, плащаш сметката и т.н.

И това ми било мъж!!

Лошото е, че масово мъжете са такива. Те разчитат на жената, използват я по всякакъв начин и тя за поред път се поддава, за пореден път е готова да даде всичко от себе си.И за какво?! Има ли смисъл да правиш толкова много компромиси, за да бъдете заедно, и в последствие да се окаже, че човекът просто не иска да се обвърже,страх го е да се обвърже, или пък не иска да се задоволи само с една жена на този етап!

Да си призная и аз станах като тях. Не се задържам дълго с даден човек, не правя компромиси, единствено когато имам изгода - и гледам да не се привързвам към никого. Не се гордея от това,че съм станала като тях, но е така. Те дори нямат смелостта да ти кажат в очите какво си за тях в същност! Е, тук вече се различаваме!                                                                                                                                                                        

Всяка една жена иска да бъде ухажвана, глезена, всяка иска да ѝ се показва, че е специална, че е единствена. И аз бих искала да е така, разбира се, но попадам все на такива мъже, каквито описах по-горе, които нямат смелостта да направят такова нещо. С една дума - страхливци, чакащи някои да действа вместо тях. Те като че ли иззеха функцията на жената!

Те са тези, които искат да бъдат търсени, те са тези, които искат жената да направи първата крачка. Те са тези, които нямат смелостта да направят нещо смислено в живота си. Те са тези, които се крият като мишки и не притежават мъжкото достойнство да тропнат по масата и да кажат какво искат!

Такива са, но ние си ги избираме и ги допускаме всеки път в живота си!

Автор: Антанида Иванова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти