Може ли светът да бъде по-добър

Може ли светът да бъде по-добър
Снимка: netinfo

Да станем по-добри ли? Нима това е възможно?

Заради забързаното ни ежедневие не можем да се спрем дори за минута и да се замислим над нещо по-съществено, което не е свързано с личните ни успехи, мечти и облаги. Всеизвестен факт е, че по-голямата част, да не кажа всички, от хората мислят само за себе си и за най-близките.

Малко са тези, които се замислят за природата, чистия въздух, бездомните животни и изобщо проблемите, които ни заобикалят, но не са пряко свързани с нас.

Снимка: netinfo

Проблеми, за които ние съзнателно затваряме очите си всеки ден. Приемаме всичко за даденост и не полагаме усилия да го запазим. Всеки мисли, че ако промени нещо малко от ежедневието си, това би било само една малка капка в океана, но това не е така. Ако всеки от нас промени някой лош навик, помислете си дали няма да въздейства на обществото като цяло.

Едни от най-наболелите проблеми на 21 век са тези със замърсяването и неправилното използване на природните ресурси. Фактите показват, че ако не се регулира и наблюдава продължаващото замърсяване на Земята, впоследствие ще унищожим годността на тази планета като място за човешки живот. Учените вече прогнозират, че до 2050 г. населението ще се удвои, на това, което е днес.

Годишният улов на риба вече надхвърля това, което световните океани могат успешно са поддържат. Ако продължим да използваме природните ресурси с днешното темпо, ще изчерпаме всички резерви в близкото бъдеще.

Снимка: netinfo

Но проблемът лежи не само в това, което ние използваме, а и в това, което изхвърляме като отпадъци. Предстои ни не криза за ресурси, а криза от замърсяването. Единственото решение е да се опитаме да променим районите на потребление, технологиите и населението.

И това може да се постигне с образование в областта на здравеопазването, създаване на нови технологии за пречистване на вода, въздух и отпадъци, подобрение на сигурността за петролни разливи, изтичане на радиоактивни вещества и много други.

Сигурна съм, че си мислите, че това е работа на големите организации и предприятия. Но все пак и ние можем да помогнем например като изхвърляме отпадъците си разделно или рециклираме. Всичко е в нашите ръце и всички знаем, че с малко желание може да се постигне много. Опитайте, едва ли ще загубите нещо ценно в старанието си да подобрите собствения си живот или дори света.

Автор: Гергана Николова

Снимка: netinfo

Още от Из Edna@:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти