Мило, какво да купя?

Мило, какво да купя?
Снимка: Thinkstock

Понеделник е. На работа съм.

Седнала съм пред компютъра, заобиколена от документи, които чакат да бъдат обработени. Влизат клиенти - мъж и жена. Поздравяваме се, получаваме похвала за хубавия магазин и тръгват да разглеждат.

Мъжът веднага се фокусира върху колекционерските метални коли, а жената… върху всичко. Разглежда, разпитва, пипа. Интересуват я и най-малките детайли. Обиколила е вече целия магазин ,докато мъжът все още гледа втората метална кола, която е грабнала вниманието му.

Не може да се отрече, че и той вниква в същината на детайлите - вратите, багажника, мотора под предния капак, таблото.

Жената вече е набелязала няколко неща, които ѝ се струват подходящи за подарък и иска мнението на своята половинка. Той тръгва с нея, видимо недоволен, че са го откъснали от колата. Мълчаливо се запознава с играчките, които е избрала.

Когато тя го пита какво да вземат, той посочва една от играчките. Тя се връща при неговия избор,оглежда отново играчката и… се отказва от нея. А той просто се обръща и се връща към колата си.

Накрая излизат от магазина с плюшена костенурка, избрана от жената. След няколко часа влиза друг клиент - мъж. Стената с колекционерските коли не се подминава. Тя е като светило за силния пол. След като ѝ се полюбува, се насочва към избора на подаръка.

За около 3-4 минути е разгледал целия магазин и изважда от джоба си телефона.

-Ало, Цвети, какво да купя? Тука виждам едни автомати, има писти, разни камиони… Ами цените са 15 лв., 40 лв., 9,50... Най-различни. Автоматът? Добре, айде.

След краткия, но много важен за него разговор, автоматът е закупен и опакован.

Защо мъжете питат какво да се купи?

Тя му казва да избере каквото му харесва. Е, да, ама обикновено каквото и да му хареса, все има нещо, което пък на нея няма да ѝ допада. Нещо все куца - неподходяща възраст, дребни частици, не е симпатично, ама опаковката е леко измачкана в единия ъгъл. Ако пък се случи с дефект, Господ  да му е на помощ!

По-добре да пита, нищо, че той избира. И защо? Може би защото на мъжете не им се слушат критики, че изборът е грешен. Защо трябва да им се надува главата с разни обвинения за подобни неща?

Мъжете никога не са обичали да пазаруват (поне така се предполага), а да им четат конско точно за покупка, няма да я бъде тая. Затова най-добре да се допитат, та ако стане после някакъв проблем, да има с какво да затапят "противника си" - "Аз нали те питах какво да взема и ти каза това!"

Жените сякаш за предразположени към критика и започнат ли могат от камъка да направят сирене. А мъжете от своя страна имат някакъв защитен механизъм за тези неща тип "аз ти се обадих" или в краен случай тип "влиза през едното и излиза през другото ухо".

И все пак не слагам всички мъже в това число. Има и такива,които с влизането просто знаят за какво са дошли. Взимат го без да се обаждат и да обясняват за цветовете,формите и функциите и излизат с думите:

"Ако го хареса – добре. Ако не го хареса - пак добре. Да ходи да избира тя. Това ще е от мен!"

Автор: Диляна Димитрова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти