Лутането – наръчник за живот

Лутането – наръчник за живот
Снимка: Thinkstock

Часовникът тиктака, слънцето скрива облака, после облакът скрива слънцето. Мислите ми се блъскат ту в мрака, ту в светлината.

Хубавото е, че когато затворя очи, светлината надделява и пробужда съзнанието ми. Но то е някъде далеч оттук... от шума на улицата, от кикотенето по пейките, от шумните спирачки, лута се.

Какво ли пък ни дава лутането? Дали и то самото се лута между бялото и черното или пък се среща с различни нюанси, спомени, свободи и окови? Може би трябва да има лутане, за да има избор. Избор, който да доведе до друг избор.

Всеки се лута, на всеки душата витае в една посока, после се блъска в някоя изпречила се стена и отива в друга посока. Аз се лутам, ти също, ние...

Светът е място, наситено с лутане. Всеки човек издирва своя избор, своето слънце или облак. Различни сме... и лутанията са различни. Днес се луташ и се срещаш с мечтата си, опознаваш силата си, на другия ден може да се опознаеш и с болката, с разочарованията.

Лутането е наръчник по живот. В един ден може да се луташ и повече от веднъж. Имаш срещи, къде слепи, къде пък не...

Срещащ любовта, после пък я губиш, след това тя те намира, но в друга разновидност. Виждаш трепет, безсъние, дори безсъзнание.

Луташ се към смисъла, май всички се лутаме натам. Срещаме се с толкова хора, а те се срещат с други, с колко ръце имаме допир, колко думи са били изречени, да... и колко сълзи са изплакани, но и колко надежди са блеснали.

Лутане – звучи странно, даже малко невзрачно. Но описва и следва човешкия път. Съпътства по-големите скокове и мъничките стъпки, но е тук, около нас. Трябва ни. За да стигнем до избора, да открием смисъла, трябва да се поблъскаме.

Истината е, че лутането ще ни отведе до някъде - до пътя на всеки човек. Лутайте се и търсете... намерете живота, който искате да срещнете, не за кратко, а за постоянно.

Неусетно часовникът се е извъртял доста, явно днес той не се лута. Или пък напротив, точно това прави, търси своя си път към времето или безвремието.

Автор: Моника Златинова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти