Коледна елха

Коледна елха
Снимка: Thinkstock

"Добрият човек, не иска ходатайстване"

Толкова мъдрост и житейска истина в едно изречение. Едно изречение, което потвърждава стара утвърдена истина, че истинските неща са и най-прости.

Онези простички истини, които някак си не искаме да разберем и приемем, фокусирани повече върху материалното, отколкото към духовното.

А добротата, е онази категория, която ежедневно преобразува, вдъхновява, пренарежда и нарежда душевността на всеки един от нас. Добротата, добруването са мисия на всеки. Не са неща, които могат да се вземат назаем. Не са неща, които можеш да харесваш в другия и да не ги намираш и търсиш в себе си.

Светещата елха – една от най-въздействащите магии в края на годината. Едно зелено иглолистно дърво, което през другото време нито го забелязваме, нито му обръщаме по-специално внимание. Но с настъпването на месец декември - един от най-празничните от календара, е първото нещо, за което се сещаме.

Коледната, новогодишната елха, онази светещата, онази пременената, онази, която под клоните си крие малките изненади, които еднакво добре въздействат на малки и големи, внася топлина, уют и създава празнично настроение в общата атмосферата на празниците. Празникът е радост, повод да поздравиш близки и приятели, повод за задушевни срещи, повод да пренаредиш мисли.

Мисли, които да докосват и стигат до дълбините на човешката душевност.

Оттам откъдето започва промяната на всеки, тръгнал да преоткрива себе си, да изгражда позитивизъм към различията в света на многообразието. Само по време на празник ли трябва да правим онази равносметка на душата и да мислим позитивно? Не, разбира се.

Но така се е утвърдило през годините, на празник, някак си и ние да сме по-ведри, по-усмихнати, по-разбиращи и съчувстващи един към друг. Около това разбиране като че ли разминаване няма, защото светът наистина е красив, когато е и по-добър.

Автор: Н. Карагьозова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти