Какво му трябва на едно момиче?

Какво му трябва на едно момиче?
Снимка: Thinkstock

Здравей, ти намери ли си любовта?

Понякога тя се ражда, друг път се крие зад познатия ъгъл, а се случва и ти сама да си я ушиеш или нарисуваш. Твоята от кой вид е?

Дано да е спокойна и чиста, като тази, която аз имам. Казвам ти го, защото си ми симпатична, а и шалът ти е лилав. Обичам лилаво!

Но да се върнем при любовта. Казваш, твоята е луда, непокорна и лоша. А сляпа ли е?

Да, май е от тези любови, които оставят хората около теб в недоумение. От тези любови, които създават болезнени въпроси. С ясни отговори, обаче не желани, не искани да бъдат чути.

Отговори, които те връхлитат изведнъж, със страшна сила. Отнасят те от света като буря, изхвърлят те на непознат бряг. Събуждаш се друга, нова, празна и тъжна. Но си жива.

Да, от любов не се умира.

Усмихваш ми се, а очите ти пълни със сълзи.

Виж сега, моето момиче, такова цвете като теб е дошло на света, за да е щастливо. За да е шарено и цветно, за да бъде ярък отпечатък върху сивото небе на мрачния град.

Освен това нали разбра, любови много – големи, по-малки, къси, дълги. „Оригинални“, измислени, черно-бели или оранжеви. Зависи.

Моята например е топла и тиха.

Представи си индийското лято, когато пурпурът и златото се преплитат, а вятърът невинно се закача с косата ти. Ми ето такава си е моята любов. Когато трябва ме закача, когато трябва ми говори, а понякога шепти и ме приспива с усмивка.

Ако ти е трудно да си намериш любов по мярка, тогава сама си я създай.

Събери малки парченца от чудесата на света, на деня, на всичко около теб. Сглоби ги. Можеш да ги залепиш, да ги вплетеш или зашиеш. Можеш дори да ги свариш, както правиш със зеления чай!

Сложи от всичко, което ти е нужно, за да не съжаляваш после! Получава се нещо като сироп, пъстър и сладък. Зависи, какви са ти подправките. Ако искаш може на моменти да горчи, ама не ти знам вкуса! Разклати преди употреба и пий до дъно.

Всичко, от което имаш нужда, за да си щастлива, е тук и сега. Днес, когато не знаеш дали има утре. Днес, когато изпиваш красотата на малките неща и отново намираш мир в душата си.

Автор: Вирджиния Маровска

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти