Какво е щастието?

Какво е щастието?
Снимка: Thinkstock

Какво те прави щастлив? Всеки се чуди...

Някои намират щастието в хората около себе си, други го намират в предмети, които им подаряват, а трети  в усамотението. Всеки си намира повод да е щастлив. Има си причина.

А дали е възможно да си просто щастлив? Без причина, без друг човек, без предмет – просто щастлив?

Какво е щастието всъщност? Моментът, когато си искрено усмихнат на цветето, което са ти подарили? Или моментът, когато любимият човек ти каже: “Обичам те! Омъжи се за мен?” А може би е моментът, когато чуеш поемането на първата глътка въздух на рожбата, която си създал с много любов?

За мен щастието се оказа спокойствието и сигурността на мъжките ръце, които ме прегръщаха. Той дойде, когато имах нужда от прегръдка, без излишни въпроси. Дойде, когато исках да бъда пазена, без излишна драматизация. Той дойде да ме спаси от самата себе си – без покана, с широка усмивка и лист за автограф. На правилното място в правилното време.

Искреност, уважение и отговорност. Това получавам в замяна на моята усмивка и отворена прегръдка. Слушам и разбирам... или поне се старая. Но всичко е игра на криеница – днес съм с теб, а утре може и да ме няма. Затова запази част от теб в мен. Може и да не ме видиш повече.

Болката ще е голяма и непоносима. Аз съм ти слабост. Винаги ще бъда твоята слабост. Винаги ще ме помниш, защото те зареждам с енергия, която не би получил от всякъде. Затова не искаш да си помислиш, че ще бъда с друг, а не твоя. Защо ми позволи да се влюбя в чувството за сигурност, когато съм с теб?

Доверието е ценно и ти не трябва да го губиш. Доверявам живота си и своето бъдеще в твоите ръце. От теб зависи дали ще ме запазиш толкова мъничка и крехка в очите на останалите около нас.

Мълчиш, съгласяваш се и правиш каквото ти кажат. Ще боли, но тази болка ще те държи жив.

Защото сладостта е в това да си до мен...

Автор: Антония Димитрова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти