Искам да ти кажа толкова много неща

Искам да ти кажа толкова много неща
Снимка: Thinkstock

Искам да ти кажа толкова много неща, а някак все не ми достига времето. Забързани, уморени и разтревожени за всички неща около нас, сякаш отдавна всеки живее в свой собствен свят. Казваме си всичко набързо за деня, всеки за своите ядове и проблеми и това е. Дните се сменят като на лента, прожектирана отново и отново, специално за нас.

Същите разговори, същите терзания и надежди, един и същи разговор по телефона, а ние седим на първи ред пред големия екран на живота и не помръдваме. Научили сме си репликите до болка. Две-три минути за обичайните въпроси и отговори: "Какво правиш?", "Какво ще вечеряме?", "Докога си на работа?" и край. Бърза целувка за "Довиждане", една за "Здравей" и последната за "Лека нощ". Денят е започнал и приключил, както вчера, както онзи ден, както ще бъде и утре. И ако това не е най-голямата любов на света, здраве му кажи.

Няма време за излишни думи, няма време за излишна нежност, нямаме време един за друг. Живеем като двама съквартиранти, споделящи общите принадлежности в къщата. Всеки отлично си знае ролята и задълженията, нищо не се пропуска и графикът е изпълнен за деня.

Любовта е окачена на една от закачалките в гардероба, редом до твоите и моите дрехи и всеки от нас е спокоен, че тя е грижливо прибрана на сигурно място, покрита с найлон, за да не прашляса. За спомен от нежността и обичта си имаме множество албуми със снимки, събирани през годините, взираме се в тях с недоумение, какви сме били и какви сме сега, колко сме се променили с годините.

И след това ги затваряме с тъжна въздишка и отново ги прибираме в този същия гардероб, на рафта, който стои точно над закачалките, там където сме прибрали и любовта. И това е - спомен, въздишка, смях и съжаление - и отново всичко грижливо прибрано, сякаш ни пречи, сякаш е само част от авоарите ни.

И този ден с нищо не е по-различен от предишните, нищо няма да го извади от коловозите, след малко ти ще се обадиш като всеки ден, точно в този час, ще зададеш въпросите от вече познатия ни сценарий, две-три думи набързо, а на мен все така ще ми се иска да ти кажа толкова много неща.

Автор: Ася Манолова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти