Имай търпение, защото и ти си нечие изкушение

Имай търпение, защото и ти си нечие изкушение
Снимка: Thinkstock

Всеки има своето изкушение, облечено в човешка кожа. Това са онези хора, които влизат в живота ти по най-абсурдния начин и остават в главата ти за цял живот.

Срещата с тях е като химична реакция, в която и двата елемента се променят. И никой не е същия. И никой не иска да бъде. И никой не трябва да бъде. Сякаш цялата Вселена работи, действа и се върти с един единствен план – вие двамата да се срещнете, да се обичате, да бъдете!

Това са онези хора, които ти довършват изречението, които ти разтапят сърцето, които с един жест те хвърлят високо в небето и искаш да паднеш само, ако е в ръцете им.

Всяка сутрин света е по-красив, защото той е някъде там и ти го знаеш. Вдишваш надежда, издишваш копнеж. И няма мисъл, в която той да не е там, да не е главен герой, да не е твой.

И няма нищо по-красиво на света от това две души, създадени един за друг да бъдат заедно. Това, кога ще срещнеш любовта няма никакво значение.

Вероятно приятелите ти ще се омъжат/оженят, когато срещнат първия надежден. Вероятно скоро ще имат деца и вероятно ти ще си потиснат заради това. И най-вероятно цялото общество ще действа, за да те притисне да направиш това, което те очакват – да намериш партньор и да създадеш семейство.

Ще ти издам една тайна – умният човек прави точното нещо в точния момент. И ти знаеш, че семейството е повече от мъж, жена и дете. Семейството е правилния човек, комфорт, топлина, желание да дишаш, приключение, отговорност, смирение, порив и красота.

А това, скъпи мои, не можете да го намерите с всеки. Само в приказката жабока се превръща в принц, в реалния живот жабата си остава жаба. И ако твоя надежден не ти дава стремеж да се развиваш, желание да се самоусъвършенстваш, правото да бъдеш себе си – по-добре бъди сам. Няма по-самотен човек от този, който се е обвързал завинаги с неправилния.

Запомни – смисълът не е да си с някой, а да си с точния!

Вероятно след всичко, което прочете вече се сещаш за някое име, вероятно тепърва ще го срещнеш или вече си с него. При всички случаи ти си щастливец. Имал си привилегията да се събудиш, да си поемеш въздух, да погледнеш тази статия, да се замислиш над видяното и тялото и умът ти да поемат написаното с всяка клетка и фибра. Сега остава да повярваш и да продължиш да се развиваш.

Най-смисленото нещо, което човек може да направи с живота си е да се самоусъвършенства, самоанализира, преоткрива, да усвоява нови неща, да обича и приема себе си и да дава на околните всяко едно благо, което е пожънал в живота си. Всичко останало се изхабява, пропилява и изчезва. И работата се губи, и парите си отиват, и къщата е тленна, и вещите се чупят.

Това, което е в главата и онова, скътано в сърцето никой не може да ти вземе, открадне, счупи или хвърли. Живей като не пречиш на останалите да са щастливи, ако можеш дори им помогни.

Уважавай родителите си, уважавай възрастните, имай респект от авторитетите, отнасяй се с почитание към историята си, обичай родината си. Стимулирай приятелите си, давай им твоята душевна реколта, не ги предавай. Бъди честен човек, бори се с двете си ръце и онова, което е в главата ти. Дори и да не успееш ще си тръгнеш с достойнство, ако не пред друг, то поне пред себе си. А това е важно – важно е да уважаваш себе си!

Няма нищо, което да не е постижимо, просто някои неща отнемат повече време. Не забравяй, че така както храниш тялото си, трябва да храниш и душата си. Пътувай колкото можеш, разглеждай музей, ходи на концерти, разхождай се сред природата и обичай животните.

Не си позволявай да завиждаш и да съжаляваш. Всичко е урок и тази трудност, в която си в момента и мислиш за непреодолима ще мине и ще те научи. Ако живота ти стоеше на едно място, какъв щеше да е смисълът му и какво щеше да научиш? Няма загубена възможност и изпуснат шанс, това е бил просто твоя начин да усвоиш урока си.

Всеки живот има смисъл и ти си длъжен да го уважаваш. Когато цялото ти същество вибрира на честотата любов и уважение ти привличаш именно това в живота си.

Ще ти кажа едно важно правило – имай търпение! Ще намериш любовта, ще създадеш семейство, ще откриеш верен приятел, ще имаш работа, която те удовлетворява, ще имаш къде да живееш, ще караш собствена кола и ще постигнеш много неща. Рано или късно. До тогава вярвай и работи, а след това благодари.

Не прави компромиси със себе си и бъди най-доброто, което можеш да си.

Пак ще кажа – Имай търпение, защото и ти си нечие изкушение.

Автор: Алекс Ямакиева

Прочетете още от рубриката Из Edna@:

По пътищата неведоми

Договор за настъпило мълчание

Беше спрял да прави любов с нея

Любов, ти си една голяма глупачка

Писмо до моята мечта

Любов отвъд смъртта

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти