Гордостта, която побеждава любовта...

Гордостта, която побеждава любовта...
Снимка: Thinkstock

Но който сам на себе си е враг, той друг не люби ,няма мил и драг.

Защо гордостта побеждава любовта? Нали точно любовта е най-великата сила на света... Нали точно тя страха трябва да побеждава, а не с него да се примирява... Нали точно тя - надеждата ни крепи...

За да изживеете любовта, първо я открийте в себе си, в малките неща. Всеки вижда недостатъците, лошото в другия, а всъщност страхът е истинският ни враг. Любовта обединява,страхът отдалечава. Любовта лекува, а страхът наранява и разболява.

Всеки от нас може да се опита да е по-добър и може да го стори само чрез малки стъпки. Започнете своето духовно израстване с поглед към доброто, като започнете да помагате и да се грижите за някого или нещо.

Например, вместо да откъснете цвете от градината, напоете неговите стъбла с вода, а то ще излъчи успокоение и красота за вашата душа.

Вместо да изхвърлите домашния си любимец, когато вече не се нуждаете от него подарете го на хора, които ще му дадат подслон и топлина. Вместо негативното настроение на някой човек да ви повлияе зле, опитайте се да го накарате да се усмихне. 

Всичко в света е взаимосвързано, взаимозависимо. Рано или късно дъждът на чуждия, ще те докосне и ще стане твой. Тогава защо между нас има стени?

Може би тези "невидими" стени са причинени от нас самите подсъзнателно. Те укрепват още повече,когато ги утвърждаваме с нашата несигурност и омраза. Ние се превръщаме във враг не само на  себе си,но и на околните. По този начин се отблъскваме от най-близките си,понякога дори не излизаме от стаята си ,не допускаме и приятелите си.

Но винаги има изход от подобна ситуация - обичта. Приемете и обикнете себе си преди да допуснете илюзията, че е възможно да обичате някого преди самите вас - за реалност. В противоположния случай единствено ще заблудите себе си и партньора си, а никой не заслужава лъжата да го управлява.

Хората рядко разкриват истинската си идентичност дори и пред себе си, в резултат често се съмняват в силата си, в призванието си и в самото си съществуване. За повечето времето дава яснота, но за други тези въпроси остават без отговор.

Повечето мечтаем  за приказно място, на което ще сме обичани и приемани такива ,каквито наистина сме. Това място можем да го създадем първо сами и след това да поканим най-ценните хора за нас в нашата приказна реалност.

Автор: Валенсия Валентинова        

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@". 

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти