Чиста, искрена и обичаща... Ще бъда жена

Чиста, искрена и обичаща... Ще бъда жена
Снимка: Thinkstock

Здравейте,

Често ви пиша и ви разказвам неща от живота си, неща, които са ме развълнували, неща, които искам да споделя като една истинска жена. Чисто емоционални, напълно нерационални. Днес искам да ви разкажа за моето ново начало. Трудно осъзнато и извървяно.


***

Днес ставам на 35. Сигурно всеки един човек може да разкаже за всичките равносметки, които е направил за живота си, връзките, приятелите, изборите...

Аз мога да кажа, че тази година я завършвам с думите "I am too sexy for my ex, welcome my next!" (от англ. - прекалено съм сексапилна за бившия, добре дошъл на следващия - бел. ред.).

Видях началото на това изречение на една маркова тениска и завършекът му дойде по естествен начин в моя ум. Може би дойде с осъзнаването, че вече не ме е страх да започна нова връзка и да допусна някой друг в живота си. Всички се борим със страховете си. Изпитваме щастие, когато превъзмогнем някои от тях. Израстваме, когато преодолеем слабостта си.

За една жена, която се разведе преди година, е трудно да стигне до тази простичка истина. Когато една връзка умре... пусни я да си върви и дай път на нова. Дали новата ще е правилната връзка, никой не може да каже, но е достатъчно чувството на пеперуди в стомаха.

Онези мънички пеперуди, които могат да те вдигнат в небесата и да ти дадат сила да продължиш. Да премахнат с пърхането си онази несигурност в женствеността ти и съмненията ти във възможностите ти.

Да осъзнаеш себе си, възможностите си. Да видиш колко си успешна в кариерата си. Да чувстваш любовта на децата си всеки ден.

Понякога болката ни е толкова голяма, че се вглъбяваме в нея и не можем да видим всичко онова, което околните виждат в нас. Една успяла жена.

Въпреки че успехът е разтеглива величина, аз мога да се нарека такава. Имам професията си, имам децата си. Колко жени в гонене на едното изпускат другото? 

Намерих щастието в простичките неща. Научих се да не бързам за никъде. Това последното беше труден урок. Видях колко много приятели имам около себе си. Невероятно е да осъзнаеш, че ти е трудно да се спреш на едно място, защото графикът ти е пълен от срещи - с приятели и роднини.

Едни истински отношения без фалш. Където може да се карате и сдобрявате на всеки половин час, но винаги сте един до друг, когато се наложи. Където недостатъците на всеки един са добре известни, но са маловажни.

И, да, обичам живота си и... съм благодарна на бившия си, че ми отвори път за този живот. Вече не се страхувам от това, че не правя нещата както трябва, че нещо отново не е съвършено.

Ще оставя съвършенството на Бог и ще бъда себе си. Чиста, искрена и обичаща... . Ще бъда жена.

Приятен ден и усмихнат уикенд!

Автор: Маргарита Христова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти