Беше като огън

Беше като огън
Снимка: Thinkstock

Беше като огън, който изгори всичко по пътя си, преобърна естествения ход на нещата и пречупи нещо в мен завинаги. И когато огънят започна да се превръща в сребриста пепел, аз си тръгнах преди дори да се е разпиляла от вятъра.

С половин сърце, покрито с хиляди белези, носещо горчивината от грешката, която направих.

Не съм от хората, които си тръгват красиво. Не съм и от тези, които запазват само хубавите спомени от всяка вече отминала любов.

Напротив, аз дълго време живях с разочарованието.

Днес познавам добре и болката, и любовта... и днес сърцето ми не е идеално цяло. Пазя себе си, защото някой някога мен не можа да опази. Пестя емоциите и обещанията си, и рядко правя планове за бъдещето. Внимателно, умерено, предпазливо...

Дните ми, мисля, са белязани от нова любов. Но не е тази, която преобръща света ти и пълни стомаха ти с хиляди пеперуди.

По-скоро онази, изпълнена със спокойствие и сигурност, която би трябвало да изживееш на по-късен етап от живота си. Понякога и двамата се питаме дали не наричаме навика с други думи...

Потъвам в тъмнозелените му очи и се питам как би изглеждал домът, в който ще отглеждаме децата си... а после се чудя дали това е всичко, което мога да му дам.

Онази разтърсваща любов точно колко пъти може да ти се случи?

Автор: Миглена Михайлова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти